11.12.19

Κ.Μητσοτάκης προς Άγκυρα: «Παρερμηνεύσατε την ήπια στάση μας»


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς την Άγκυρα σχετικά με το μνημόνιο που υπέγραψε με την Τρίπολη και με το οποίο αρπάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα είπε ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Άγκυρα παρερμήνευσε την ήπια στάση μας».
Κάτι που θα συνεχίσουν να το κάνουν όμως...

Είναι σίγουρο ότι με τέτοιες δηλώσεις στην Άγκυρα θα χάσουν τον ύπνο τους...
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε ότι:
«Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται».
 «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» είπε...
«Όλοι είναι μαζί μας και έχουν απορρίψει την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης», είπε ακόμα αλλά επί του πρακτέου δεν είναι έτσι, για έναν πολύ απλό λόγο, δεν την απορρίπτουν φωναχτά, αλλά ψιθυριστά και μάλιστα μερικοί δεν την απορρίπτουν καν.
Για του λόγου το  αληθές θυμίζουμε τις προχθεσινές δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, δηλαδή του λεγόμενου «ΥΠΕΞ της ΕΕ».
«Είναι ξεκάθαρο ότι το μνημόνιο δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες» λέει στην αρχή αλλά μόλις ερωτήθηκε για το κατά πόσον η συμφωνία είναι παράνομη, με μια μοναδική τρίπλα που θα «ζήλευε» ακόμα και ο αείμνηστος Γκαρίντσα είπε το εξής:
«Δεν είπα ποτέ ότι η συμφωνία είναι παράνομη»!.
«Δεδομένου ότι οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμπέρασμα ως προς τη συμφωνία, πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Eξωτερικών έκαναν πολιτική συζήτηση και κατέληξαν στο ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι θαλάσσιες ζώνες που μοίρασαν η Τουρκία και η Λιβύη περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και την Κύπρο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «παρακολουθούμε από κοντά το θέμα έχοντας ως αρχή ότι η συμφωνία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, δεν λέω ότι δεν το σέβεται, αλλά είπα ότι υπάρχουν προβληματισμοί που εξετάζονται».
Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα. Βγάζει την «ουρά» του απ'έξω.
Να πούμε επίσης πως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ ΜΟΝΟ 4 χώρες απέρριψαν το μνημόνιο, οι υπόλοιποι «σφύριζαν» αδιάφορα...Αναφορικά με ορισμένες καταδίκες που επαίρεται η κυβέρνηση ότι έχει επιτύχει να σημειώσουμε ότι όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο και η κατοχή του νησιού από τότε υπάρχουν εκταοντάδες καταδίκες οι οποίες δεν άλλαξαν το παραμικρό σε ότι αφορά την ουσία.
 Πολύ φοβόμαστε πως εάν έρθει κάποια δύσκολη ώρα, ο πρωθυπουργός θα ανακαλύψει πως όλα αυτά ήταν απλά λόγια και αυτά ούτε ξεκάθαρα..
.


 pronews