26.12.19

Η Τουρκία μας δείχνει στον χάρτη που θα μας στείλει το ερευνητικό σκάφος και πιθανόν το γεωτρύπανο



Η Τουρκία μας δείχνει σε χάρτη που ακριβώς σχεδιάζει να στείλει ερευνητικό σκάφος και πιθανότατα γεωτρύπανο αργότερα. Την παρουσίαση έχει αναλάβει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, μέσω ενός άρθρου που υπογράφεται από τον Mehmet A. Kanci. Το άρθρο συνοδεύεται από τον χάρτη που δείχνει πως σύμφωνα με τον παραλογισμό του καθεστώτος Ερντογάν, η Τουρκία …συνορεύει με τη Λιβύη.
Το άρθρο-άποψη εκθειάζει φυσικά την τουρκική εξωτερική πολιτική που όλους τους νικά και τους κατατροπώνει. Επικαλείται τον Κεμάλ για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει συμφέροντα να υπερασπιστεί όχι μόνο εντός των σημερινών συνόρων της, αλλά πολύ μακριά απ΄ αυτά και προς πάσα κατεύθυνση.
Μας γράφει επίσης ότι οι πτήσεις των UAV στη περιοχή μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου, είναι η απάντηση για την παρουσία της ελληνικής ΠΑ στη περιοχή.
Αναφέρει κι άλλα πολλά, γνωστά και επαναλαμβανόμενα από την τουρκική προπαγάνδα.
Καταλήγει στο συμπέρασμα που άμεσα μας ενδιαφέρει. Γράφει ότι όποιος κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους, επισημαίνοντας:
“Έχοντας αντλήσει διδάγματα από τα λάθη που έγιναν πριν από 100 χρόνια, η Τουρκία δημιουργεί σήμερα μια δυναμική γραμμή άμυνας από τη Μεσόγειο στον Ινδικό Ωκεανό και από τη Λιβύη στη Σομαλία, ασκώντας πολιρική με τα UAVs της, καθώς και τα πολεμικά πλοία της, που κατασκευάζονται από την εθνική αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας”.
https://www.militaire.gr/