20.12.19

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές μέχρι και τα Χριστούγεννα - Δείτε αναλυτικά

Ένα... ευχάριστο διάλειμμα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια ήταν και... πέρασε, καθώς από χθες Πέμπτη ο ουρανός συννέφιασε και από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσουν βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή αναμένουμε βροχές στα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα υπόλοιπα τμήματα, μέτριοι νοτιάδες στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.
Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:
Τοπικές βροχές στα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες έως το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και αργότερα στα νότια έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια το Σάββατο
Το Σάββατο αναμένουμε στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή
Την Κυριακή αναμένουμε στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Βροχές στα παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα αναμένουμε κακοκαιρία με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή στα βόρεια.
Βροχές και καταιγίδες παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων
Την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένουμε στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
pronews