11.12.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα εντός αστικών λεωφορείων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών



Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών ως μέλη συμμορίας που συστήθηκε γι’ αυτό το σκοπό

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας εξ’ αυτών για διάρρηξη αυτοκινήτου και κλοπή αντικειμένων από το εσωτερικό του


Στην αυτόφωρη σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού προχώρησαν απογευματινές ώρες χθες (10-12-2019) αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν τον εντόπισαν στο κέντρο πόλης να έχει διαρρήξει σταθμευμένο όχημα και να αφαιρεί από το εσωτερικό του διάφορα έγγραφα του κατόχου του.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος άντρας, μαζί με συνεργούς του, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου αλλοδαπού, συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα μέσα Νοεμβρίου 2019, με σκοπό τις κλοπές από επιβάτες αστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού κατά την επιβίβαση, αποβίβαση ή και κατά το χρόνο παραμονής των επιβατών εντός των λεωφορείων, αφαιρούσαν και ιδιοποιούνταν παράνομα κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε καταστήματα και κάνοντας χρήση των κλεμμένων καρτών, προχωρούσαν σε αγορές προϊόντων με ανέπαφες συναλλαγές.

Από την αξιοποίηση και την επιστημονική ανάλυση συλλεχθέντων πειστηρίων, διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαίρεσε σε πέντε (5) περιπτώσεις πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων επιβατών, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε ισάριθμες ανέπαφες συναλλαγές με τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.