10.12.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνεχίζεται ο "αγώνας" ΕΛ.ΑΣ- κακοποιών!


Αυτόφωρη σύλληψη ατόμου και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις ληστειών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών 

Αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες πραγματοποιούν επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας των πολιτών.


Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο 24ωρο προχώρησαν στη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος δραστών για περιπτώσεις ληστειών.
Συγκεκριμένα:

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ηλικίας 46 και 25 ετών (πατέρας-γιος), που ενέχονται σε περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού σε περιοχή του Δήμου Βόλβης. (Το μήλο κάτω από τη μηλιά...)
Ειδικότερα, οι ανωτέρω μεσημβρινές ώρες της 08-12-2019, μετέβησαν σε οικία όπου διαμένουν 81χρονος με την 78χρονη σύζυγό του και με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών και κλινοσκεπασμάτων, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Τυρνάβου Λάρισας, εντοπίσθηκε στην περιοχή του Τυρνάβου και συνελήφθη ο 46χρονος.
Στην οικία του βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση της έκνομης πράξης τους και ποσότητα ναρκωτικών δισκίων.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εισήλθε σε οικία 52χρονου στην περιοχή του Λαγκαδά και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
_______________________________________

  • Η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση των συλλεχθέντων πειστηρίων, οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Περαίας.
Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 30χρονος "ομογενής", ο οποίος ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, τον Ιανουάριο του 2010, εισήλθαν σε ταξιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Περαίας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν ένα μεταλλικό κυτίο, όπου τοποθετούνταν οι εισπράξεις, το οποίο όμως δεν περιείχε χρήματα.
Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες και ενώ βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο έβαλαν μία φορά με το όπλο, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.