10.12.19

Νεκρός ο μακελάρης της Οστράβα


Νεκρός είναι ο άνδρας που προκάλεσε το μακελειό σε νοσοκομείο της Οστράβα στην Τσεχία αφήνοντας πίσω του έξι νεκρούς και τραυματίες. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, προσθέτοντας πως ο δράστης είναι νεκρός, καθώς αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, από την επίθεση έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ, νωρίτερα, οι Αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο τραυματίες. 
Το tweet της αστυνομίας με τον ύποπτο
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς». Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.expats.cz, οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν από το νοσοκομείο στις 07.00 το πρωί.

Η τσεχική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αστυνομία οδήγησε έναν άνδρα με χειροπέδες εκτός του νοσοκομείου, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν πρόκειται για τον δράστη. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο του μακελάρη. Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07.00 τοπική ώρα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και πως ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.
Οι Χάματσεκ και Μπάμπις κατευθύνονται προς την Οστράβα, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, της Πράγας. Η εφημερίδα «DNES» έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η επίθεση σημειώθηκε στη μονάδα τραυματολογίας του νοσοκομείου. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που καταγράφεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 07.19 στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.
Σύγχυση με φωτογραφία που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αστυνομία
Αρχικά η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα που φερόταν να είναι ο κύριος ύποπτος. Ωστόσο, με νεότερο tweet ενημέρωσε πως πρόκειται για αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού και πως συνεχίζει τις αναζητήσεις.
Policie přijala oznámení o střelbě v 7.19 hodin. První hlídka přijela na místo v 7.24. V současnosti provádíme úkony směřující ke ztotožnění pachatele a zajišťujeme bezpečnost v okolí místa události. Děkujeme veřejnosti za součinnost!
Info ke zveřejněné fotografii: Jedná se o důležitého svědka události, ale v tuto chvíli pracujeme s jinou verzí a pátráme po jiné osobě. Děkujeme za pochopení.
136 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στο σημείο έγινε επέμβαση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της Τσεχίας με τη συνδρομή αστυνομικών ελικοπτέρων.
Φωτογραφίες-Video: idnes.cz
zougla.gr