30.12.19

Αίσιο τέλος ύστερα από δραματική επιχείρηση διάσωσης στον Σαρωνικό (φωτογραφίες - βίντεο)

Με τέτοιο καιρό,αναμενόμενο πού πάνε άλλοι στη θάλασσα και άλλοι στα άγρια βουνά; Η  Π.Υ, το Λιμενικό, οι ειδικές δυνάμεις, διασώστες, super puma κ.λ.π πρέπει να ασχολούνται με τον κάθε ένα που "του τη δίνει" και παριστάνει ή το θαλασσόλυκο ή τον "καταδρομέα"; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τις ανοησίες τους αυτές θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των διασωστών και επιβαρύνουν με τεράστια έξοδα το κράτος; Λογικά μετά από κάθε τέτοια διάσωση, θα έπρεπε να επιβάλλεται ανάλογο πρόστιμο, εφ όσον διαπιστώνεται ότι η όλη ιστορία οφείλεται σε ανόητα παρατραβηγμένα χόμπυ των διασωθέντων.
ΑΛΕΞ
Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους, που το πρωί λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίων, παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος από δεξαμενόπλοιο που έχει προορισμό την Ελευσίνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του ιστιοφόρου σκάφους από ρυμουλκό που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ