12.12.19

Η Τουρκία ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο και οι Ευρωπαίοι παίζουν χαρτοπόλεμο! Μόνοι είμαστε…


Δεν θα υποτιμήσουμε καμία δήλωση-ανακοίνωση των Ευρωπαίων εταίρων μας…Όποια δήλωση-ψήφισμα-ανακοίνωση, είναι καλοδεχούμενα νέα και ευχαριστούμε πολύ τους “συμμάχους” για τη λεκτική τους υποστήριξη. Δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, το οποίο δείχνει ικανό να κάνει ακόμη και πόλεμο.
Όπως σωστά επεσήμανε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών ο έμπειρος δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, “ο Ερντογάν δεν ξέρει που να σταματήσει”. Ένα τέτοιο καθεστώς δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δηλώσεις. Χρειάζεται δράση… Η οποία δεν υπάρχει.

Πανηγυρίζουμε για το ενδεχόμενο Γαλλία και Ιταλία να στείλουν από ένα πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο. Ούτε αυτό αρκεί. Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι στην Τουρκία δημιούργησε ένα τέρας που κάποτε θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Όσο νωρίτερα το κάνει τόσο καλύτερα. Όσο το αφήνει πίσω για να βγάζουν λεφτά οι ευρωπαϊκές ελίτ, τόσο πιο ακριβά θα το πληρώσουν.
Το φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας, μόνο με συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Με κυρώσεις που θα πονέσουν, με πραγματικό πάγωμα όλων των συμβολαίων που έχει με ευρωπαϊκές εταιρείες, με ουσιαστικές έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ακόμη και σήμερα και με μαζική ευρωπαϊκή στρατιωτική παρουσία. Όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν τέτοιες προθέσεις. Αποδεικνύονται κάθε μέρα λίγοι, ελάχιστοι, κοντόφθαλμοι και γι΄ αυτό επικίνδυνοι.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τα ψηφίσματα και τις δηλώσεις συμπόνοιας και συμπαράστασης. Μάλλον θα πρέπει να ΄ρχισει να καταγγέλει την υποκρισία των εταίρων μας. Αλλά ούτε γι΄αυτό υπάρχουν θετικές ενδείξεις. Δείχνουμε ευτυχισμένοι με τα λόγια κι ας μην υπάρχουν πράξεις…
Τι θα ανακοινώσει τι Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το σύμφωνο που υπέγραψαν Λιβύη και Τουρκία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο αποτελεί μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου, θα δηλώσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στηρίζοντας την Ελλάδα, σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής που περιήλθε στη γνώση του Reuters.
«Το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο συνεννόησης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας στην Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών (και) δεν είναι σε συμφωνία με το Δίκαιο της Θάλασσας (του ΟΗΕ)», τονίζεται στο ανακοινωθέν που προετοιμάζεται για τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά αύριο.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει κατά τρόπο αναμφισβήτητο την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.
militaire