8.12.19

«Μας χρωστάνε και μας ζητάνε και το βόδι»: Η Άγκυρα θέλει αποζημίωση για την Μικρασιατική Καταστροφή!

Έχουν ...δίκιο! Γιατί πρώτον  δεν πρέπει να μιλάμε για Μικρασιατική καταστροφή, αλλά για γενοκτονία όχι μόνον των Ελλήνων του Πόντου αλλά και της Μ. Ασίας και δεύτερον
οφείλουμε να τους ανταποδώσουμε -με πρώτη ευκαιρία- τα ίδια και χειρότερα, γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν  οι τουρκομογγόλοι.

Juan
Η Άγκυρα περνάει σε πρωτοφανή επίπεδα φαιδρότητας και επικινδυνότητας αφού διαμέσου του τουρκικού ΥΠΕΞ ζητάει από την Ελλάδα αποζημιώσεις για... την Μικρασιατική καταστροφή!

Δηλαδή και μας χρωστάνε «και μας ζητάνε και το βόδι»
Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτέθηκε προσωπικά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους Πόντιους αλλά και σε όλους τους Έλληνες, για ότι είπε για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι «τους ρίξαμε στο Αιγαίο»!
Αναφέρει μάλιστα ότι η Ελλάδα είχε καταδικαστεί τότε να δώσει αποζημίωση στην Τουρκία «για τις σφαγές του ελληνικού Στρατού στην Ανατολία».
Μετά την αρπαγή της  ελληνικής υφαλοκρηπίδας τώρα η Άγκυρα περνάει και στην κακοποίηση της Ιστορίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αναφέρθηκε στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του ποντιακού ελληνισμού και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία- ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Εχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων πολιτειών».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι απέναντί του είχε «έναν ηγέτη ο οποίος μόλις είχε δεχθεί μια σοβαρή ήττα στο διπλωματικό επίπεδο: Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Αίγυπτος, Ισραήλ, είχαν ήδη καταδικάσει την τελευταία απόπειρα να επινοηθούν ανύπαρκτα δικαιώματα στην Μεσόγειο. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα».
Η Τουρκία απάντησε με έντονο προκλητικό ύφος μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Χαμί Ακσόι. 
Ο Τούρκος αξιωματούχος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς, ενώ σχολίασε ότι η ελληνική ηγεσία «δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο».
Παράλληλα, έκανε λόγο για αποζημιώσεις «για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες» του ελληνικού Στρατού και κάλεσε την Αθήνα να «αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία»!
Η απάντηση της Τουρκίας στον Μητσοτάκη
Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, δήλωσε αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας.
Αν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».
pronews