31.12.19

Άσχημη εξέλιξη: Το καθεστώς πέτυχε σημαντική νίκη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης με την βοήθεια Σύρων τζιχαντιστών

Οι ενισχύσεις με Τουρκμένους τζιχαντιστές που έστειλε η Άγκυρα στην Λιβύη για να στηρίξουν το ισλαμιστικό καθεστώς, δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση της επίθεσης των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη αλλά επέτρεψε στον GNA να καταλάβει τον στρατηγικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης που σημαίνει ότι θα μπορεί απρόσκοπτα να λαμβάνει εφοδιασμό από την Τουρκία.

Τώρα ο LNA αναπτύσει την 21η Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων από την Βεγγάζη ώστε να ανακαταλάβει τον αυτοκινητόδρομο.
Οι συριακές τουρκμενικές τζιχαντιστικές δυνάμεις που πέρασαν ανενόχλητες από τα FIR Ελλάδας και Αιγύπτου, αποδείχτηκαν σφόδρα αποτελεσματικές για τις πρόσφατες νίκες του GNA καθώς με την βοήθεια των Σύρων μισθοφόρων και τριών βομβιστών αυτοκτονίας (ναι, είναι παρεχόμενη μισθοφορική υπηρεσία και αυτό) ο Libya National Army αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο.
Τώρα αναμένονται οι ενισχύσεις από την Benghazi για να ανακαταληφθεί ει δυνατόν και σήμερα.
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ during κατά την συνάντησή του με Αιγύτπιους αξιωματούχους στο Κάιρο ζήτησε την δημιουργία μιας αραβικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας. 
Ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η τουρκική εμπλοκή στην Λιβύη, στην Αθήνα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί ελπίζουν πως κάποια μεγάλη δύναμη (π.χ. ΗΠΑ) θα τιμωρήσει την Τουρκία που... τολμάει να θέλει να γίνει η ίδια μεγάλη δύναμη.
Δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα στην γεωπολιτική....

: Turkish backed militias recapturing the strategic airport road of Tripoli after forcing Libyan National Army to retreat. is now deploying its 21st Brigade from Benghazi to Tirpoli in-order to launch an offensive for recapturing this road.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ISCR
: With help of mercenaries & three suicide bombers, backed militias of forced National Army to retreat from the strategic airport road in .'s reinforcement from will arrive to help recapture of this road tomorrow
74 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόmobilizes an Arab alliance against Turkey
Libyan Army General Commander , Field Marshal Khalifa , during his meeting with officials in , urged the formation of an alliance to confront the ambitions in .
Προβολή εικόνας στο Twitter
28 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό