31.12.19

Το Μαξίμου κατακλύστηκε από Βορειοηπειρώτες μαθητές που είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό


20 μαθητές του σχολείου Όμηρος Χιμάρας μαζί με 7 μαθητές από την Δρόπολη, ταξίδεψαν επι 10 ώρες ώστε να παραστούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και να πουν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε και χαιρέτισε ένα ένα τα παιδιά και έλαβε ως δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Χιμάρας, ρακί, ελαιόλαδο, κρασί κ.α.
Στην συνέχεια άκουσε τα κάλαντα και παρακολούθησε τα παιδιά να τραγουδούν και να χορεύουν το τραγούδι του Σπυρομήλιου και την Δεροπολίτισσα υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αντώνη Τούνη και την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Πίσω από τις κάμερες πλήθος κόσμου μαζεύτηκε να θαυμάσει το θέαμα, από απλούς επισκέπτες αλλά και υπαλλήλους του μεγάρου.
Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο κύριος Μητσοτάκης είπε με νόημα "Την επόμενη φορά στην Χιμάρα".
Τα παιδιά συνόδευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ομονοίας Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης, ο πρόεδρος την Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου Όμηρος Χιμάρας, Ανδρέας Ζώτος.
Η σημερινή εκδήλωση σε συνδιασμό με την συνάντηση που πρόσφατα είχε ο κ. Μητσοτάκης με εκπροσώπους της ΕΕΜ, καταδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον του για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα αλλά και την άμεση επικοινωνία που υπάρχει για τα ζητήματα μας.