1.12.19

Τουρκικής καταγωγής ο "πρόεδρος" της Λιβύης που συμφώνησε με τον Ερντογάν! Πώς μπορούμε να τους γυρίσουμε μπούμερανγκ την συμφωνία τους..!

Όλα τα χοιρινά, έχουν την ίδια φάτσα!
Juan

[Κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα...]

Ο λεγόμενος «Πρόεδρος» της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ο οποίος υπέγραψε μαζί με τον Ερντογάν (27-11-2019) «μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», με το οποίο οι δυο χώρες αναγνωρίζουν τις δήθεν Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, εις βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας και του Διεθνούς Δικαίου, είναι τουρκικής καταγωγής!

Η οικογένειά του είναι μια από τις παλιές τουρκικές και πιο πλούσιες οικογένειες της Λιβύης και χάρη σε αυτή την μεγάλη οικονομική της άνεση, σπούδασε και αναρριχήθηκε στα ψηλά κρατικά αξιώματα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΝΟΣ;
Η Τουρκία λοιπόν, σαν παλιά οθωμανική αλεπού, προσέγγισε τον Τούρκο «Πρόεδρο», ο οποίος όμως ούτε αναγνωρίζεται από όλους τους Λίβυους, ούτε εξουσιάζει και εκπροσωπεί ολόκληρη την χώρα, αφού ορίζει μόνο ένα μικρό κομμάτι στα βορειοδυτικά (με γαλάζιο χρώμα)…


Αντίθετα, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της Λιβύης (Ανατολική Λιβύη – με κοκκινωπό χρώμα) εξουσιάζει ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος και έσπευσε αμέσως να καταγγείλει διεθνώς ως παράνομη και άκυρη την Συμφωνία Φάγεζ – Ταγίπ!

Ο Χαλίφα Χάφταρ έχει την υποστήριξη της Αιγύπτου και στρέφεται κατά της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» την οποία υποστηρίζει διεθνώς ο Ερντογάν, στοχεύοντας στην... επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ
Mε την ανωτέρω εικόνα επαληθεύεται το σχόλιό μου στην πρώτη φωτογραφία!!!
Juan

Για να καταφέρει όμως η Τουρκία να σύρει τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ σε μια τέτοια εξόχως παράνομη, προκλητική και άκυρη αναγνώριση των δήθεν ΑΟΖ τους, σημαίνει από την μια ότι ο Σάρατζ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση από την προέλαση του Χάφταρ και πως από την άλλη η Τουρκία έχει υποσχεθεί πάρα πολύ μεγάλα ανταλλάγματα, που σίγουρα φτάνουν στην ενεργό ανάμιξη τουρκικού στρατού, πολεμικού υλικού και Τούρκων – Ισλαμιστών μισθοφόρων στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης! 

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Είναι φανερό ότι ο Σάρατζ κρέμεται πια από τον Τουρκικό Στρατό και τα προηγμένα μέσα (π.χ. drones) που διαφημίζει πως έχει κάθε τόσο στην εισβολή κατά της Συρίας…

Η Ελλάδα πρέπει να προσέξει ειδικά αυτό το στρατιωτικό σκέλος της Συμφωνίας, που μπορεί να δημιουργήσει βάσεις, αλλά και πυραυλικές, ναυτικές και αποβατικές απειλές, από μια γωνιά που ποτέ δεν περιμέναμε, με πραγματικό στόχο τον μελλοντικό εγκλωβισμό και κατάληψη της ίδιας της Κρήτης! Η οποία θεωρείται ο ακρογωνιαίος στρατηγικός λίθος της Οθωμανικής – Τουρκοϊσλαμικής Παλινόρθωσης…

ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ
Οι αγριάδες πρέπει να ξεριζώνονται πριν απλώσουν ρίζα… Και ο Χαλίφα Χάφταρ ξέρει να «ξεριζώνει»… Αρκεί να βοηθηθεί άμεσα από την Αθήνα, ώστε η κίνηση της Άγκυρας να γυρίσει «μπούμερανγκ» εναντίον της και η νέα Λιβύη του Στρατάρχη να υπογράψει άμεσα κοινή οριοθέτηση των πραγματικών ΑΟΖ με την Ελλάδα, κάτι που θα αποτελέσει δεινή διπλωματική και γεωπολιτική ήττα της Τουρκίας, τέτοιου μεγέθους που «θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει» με τίποτα!

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com