3.12.19

Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων: Θα φτάσουν τις 2.000 μέχρι το τέλος του χρόνου!

Η τουρκική φρενίτιδα των παραβιάσεων στον αέρα δεν είναι η μόνη που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ακόμη χειρότερα, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν, από τις αντίστοιχες παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποίησε το ΠΝ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην κυριολεξία με το τουρκικό Ναυτικό να έχει αυξήσει κατακόρυφα τις παραβιάσεις των ΕΧΥ (εντός των 6ν.μ.) τα τρία τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης το 2017.
Οι αριθμοί  όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα πραγματικά... ζαλίζουν.
Όπως αναφέρεται πρόκειται για «Μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων», δηλαδή ωμές παραβιάσεις της Εθνικής Θαλάσσιας Κυριαρχίας, εντός των 6ν.μ.
Έτσι οι παραβιάσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα από 414 το 2016 στις 1998 το 2017, 1249 το 2018 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του ΄19 έχουν ήδη φτάσει τις 1891 και από ότι δείχνουν τα πράγματα αυτές θα κλείσουν με πάνω από 2.000!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτα πέρα από το αυταπόδεικτο: Ότι η Τουρκία αμφισβητεί στην πράξη ακόμη και αυτά τα 6ν.μ. των ελληνικών νησιών και ακτών παραβιάζοντας  το ΄19 σε πάνω από 2.000 περιπτώσεις τα ΕΧΥ.
Και αν στον  αέρα η Τουρκία επικαλείται το υποτιθέμενο ασυμβίβαστο του εύρους των 6ν.μ. των ΕΧΥ με αυτό των 10ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου, (κάτι που ισχύει βέβαια από το 1931!) για να κάνει τις παραβιάσεις της, στη θάλασσα τι δικαιολογία μπορεί να φέρουν;
Το χειρότερο όμως όλων δεν είναι τόσο οι τουρκικές παραβιάσεις, ακόμη και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, όσο η ανύπαρκτη ελληνική αντίδραση, με το ΠΝ (το οποίο παίρνει σαφώς εντολές από την πολιτική ηγεσία) απλώς να παρατηρεί τις τουρκικές παραβιάσεις!
Ούτε ένα διάβημα στην Άγκυρα σε διπλωματικό επίπεδο, ούτε μια προειδοποιητική βολή στη θάλασσα, σε στρατιωτικό.
Σύμφωνα με το ΓΕΝ υπάρχουν συνεχώς 12 πλοία σκοπούν στο Αιγαίο, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι ικανό για να αποτρέψει το τουρκικό Ναυτικό να πραγματοποιεί παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων.
Γιατί; Γιατί πολύ απλά νιώθει ισχυρό, απέναντι στο ΠΝ το οποίο, πέραν των υποβρυχίων, δεν έχει ενισχυθεί με κύριες μονάδες επιφανείας, τα τελευταία χρόνια.
https://www.pronews.gr/