17.12.19

«Κλίμα πολέμου» από την Άγκυρα στο Αιγαίο: 16 εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σήμερα!

Ξεπέρασαν κάθε όριο επιθετικότητας  οι Τούρκοι στο Αιγαίο την Τρίτη, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο «τύπου» Νικόλαου Σιαλμά ή Κωνσταντίνου Ηλιάκη ή μπορεί και κάτι ακόμη πιο πέρα από αυτά.

Λίγες ώρες μετά τις νέες «συκοφαντικές» δηλώσεις Ερντογάν για το μεταναστευτικό και τις απαράδεκτες αξιώσεις που εγείρει για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική Αεροπορία αύξησε κατακόρυφα την ανεξέλεγκτη δράση της πάνω από το Αρχιπέλαγος.
Συνολικά 40 αεροσκάφη τύπου F-16, F-4, CN-235 και πέντε ελικόπτερα, προχώρησαν σε σαράντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου και σε 27 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.
Εκεί όμως που ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι, ήταν στις εμπλοκές με μαχητικά της ΠΑ που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν, προκαλώντας 16 συνολικά αερομαχίες και που τίποτα δεν έχουν να κάνουν με το βλακώδες  «εικονικές» που αναφέρεται συχνά.
Τίποτα εκεί πάνω δεν είναι «εικονικό».
Τουλάχιστον 12 τουρκικά μαχητικά έφεραν οπλισμό κάτι που δείχνει ότι οι Τούρκοι εμφανίζονται έτοιμοι να ανταλλάξουν πυρά με την ΠΑ,
Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν 2 τουρκικά αεροσκάφη F-16 πάνω από τη νήσο Καλόγηροι.
Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πραγματοποίησαν προκλητική πτήση άνωθεν ελληνικού εδάφους στις 10:14 το πρωί της Τρίτης
Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν 22.000 πόδια πάνω από τη νησίδα Καλόγεροι που βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο.



https://www.pronews.gr/