25.11.19

H πακιστανική φρεγάτα «PNS Alamgir» έκανε έλεγχο εμπορικών πλοίων δυτικά της Κύπρου για λογαριασμό της Άγκυρας!

Να προσέξει να μη "σκοντάψει" πάνω σε καμιά τορπίλη...!
Juan
Από χτες αλωνίζει η πακιστανική φρεγάτα "PNS Alamgir" κλάσης «Oliver Hazard Perry» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (σύμπλεγμα Μεγίστης) και στην λοιπή Α.Μεσόγειο στο πλαίσιο της άσκησης «Ασπίδα της Μεσογείου» στην οποία συμμετέχει με πρόσκληση της Τουρκίας αλλά δεν περιορίστηκε μόνο στην απλή συμμετοχή:

Έκανε περιπολίες και ελέγχους εμπορικών πλοίων δυτικά της Κύπρου για λογαριασμό της Άγκυρας! Δηλαδή αυτό που κάνει το Πακιστάν είναι να αναγνωρίζει την κυριαρχία της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα εμπράκτως
Η πακιστανική φρεγάτα προχώρησε σε ενέργειες προβολής ισχύος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το... σπίτι της και νομιμοποιεί την Άγκυρα που την έχει προσκαλέσει.



Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έτσι αναδεικνύεται η «διεθνής» υπόσταση της άσκησης.
Όλα αυτά μετά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 της πακιστανικής Αεροπορίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχαν και Ιορδανοί στρατιωτικοί στην άσκηση ως παρατηρητές που σημαίνει πως και το Αμάν με την παρουσία του νομιμοποιεί τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει και να εμφανίσει ένα δικό της συμμαχικό μπλοκ έναντι της συμμαχίας που επιχειρεί να δημιουργήσει η Ελλάδα στην περιοχή, με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο.
Μόνο που Τουρκία και Πακιστάν προχωρούν σε πιο δραστικές ενέργειες κάτι το οποίο η Αθήνα δυσκολεύεται να ακολουθήσει.
Εδώ τίθεται ένα σοβαρό θέμα. Το Πακιστάν δεν είναι μια τυχαία χώρα καθώς στην Ελλάδα έχουν εισρεύσει παρανόμως τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανοί (άγνωστος ο πραγματικός αριθμός τους) για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε καιρό κρίσης με την Τουρκία δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ελληνική ενδοχώρα από την στιγμή που η χώρα προέλευσής τους αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Άγκυρας.