22.11.19

ΗΠΑ: Η Γερουσία «μπλόκαρε» την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία - Τι περιμένει την Ελλάδα;

Η αμερικανική Γερουσία μπλόκαρε το νομοσχέδιο που πέρασε τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την ιστορική καταδίκη της οθωμανικής αυτοκρατορίας με ψήφο του γερουσιαστή Ντέιβιντ Πέρντιου.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ρεπουμπλικανός γερουσιαστής εμποδίζει την τελεσίδικη υιοθέτηση στο Κογκρέσο αυτού του κειμένου, η ψήφιση του οποίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ επί συνόλω 435, στις 29 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.
«Η υιοθέτησή της σήμερα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δέσμευση της (αμερικανικής) κυβέρνησης να ξεπεράσει τις πραγματικές προκλήσεις των διμερών μας σχέσεων με την Τουρκία», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντιου για να εξηγήσει την αντίθεσή του.
Έτσι μπλόκαρε την προσπάθεια να ψηφιστεί η απόφασή η οποία απαιτούσε την ομοφωνία στη Γερουσία.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είχε ζητήσει την επικύρωση του ψηφίσματος και από τη Γερουσία, δήλωσε ότι θα επιμείνει. «Μου φαίνεται απίστευτο που η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να εκφράσει την αλήθεια για την Ιστορία», τόνισε, αλλά η ουσία είναι ότι οι ΗΠΑ, ούτε αυτό δεν μπορούν πλέον να κάνουν.
Αγονται και φέρονται από την Αγκυρα, καθώς απλά δεν τολμούν να πάνε κόντρα στις τουρκικές θέσεις. Μια καθαρή προειδοποίηση για το τι έρχεται και στην Ελλάδα και πού θα οδηγήσουν την χώρα οι μαζικές παραχωρήσεις στρατιωτικών βάσεων επί ελληνικού εδάφους.
Η εγκατάλειψη και η καταστροφή των Κούρδων δείχνει τον δρόμο...
https://www.pronews.gr/