25.11.19

Αντίρριο: Έλληνες τελικά οι δύο νεκροί στο βυθισμένο ιστιοφόρο (βίντεο)

Ανατρέπονται τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με το βυθισμένο γαλλικό ιστιοφόρο στο Αντίρριο. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τους δύο νεκρούς να είναι ξένοι και συγκεκριμένα Γάλλοι, τελικά όμως ήταν Έλληνες, ηλικίας 59 και 57 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατοικούσαν στον Πειραιά.

Έλληνες είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο με σημαία Γαλλίας που βυθίστηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στο Αντίρριο. Πρόκειται για άνδρες γεννηθέντες το 1960 και το 1962, οι οποίοι διέμεναν στον Πειραιά, και δεν είναι Γάλλοι υπήκοοι όπως είχε γίνει γνωστό στην αρχή.
Οι διασώστες στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.2019) κατάφεραν να ανασύρουν τον πρώτο επιβάτη του ιστιoπλοϊκού για τον οποίο υπήρχε από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής (24.11.2019) η εικόνα ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.
Δύσκολη αποδείχθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης σορού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έριξαν δίχτυ για να μπορέσουν να ανασύρουν το άψυχο σώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο ιστιοφόρο αρχικά εθεάθη στην θαλάσσια περιοχή της Μακύνειας. Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέφερε πως το είδε μέσα στη θαλασσοταραχή να παλεύει με τα κύματα, κάτι που προκάλεσε απορία, δεδομένων των προειδοποιήσεων που υπήρχαν και για την πορθμιακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.
Το μεσημέρι της Δευτέρας (25.11.2019) ξεκίνησε η διαδικασία ανέλκυσης του σκάφους με γερανοφόρο όχημα, στο Αντίρριο και μπροστά από το παλιό καρνάγιο – όπως είναι γνωστό στην περιοχή το σημείο όπου κατέληξε βυθισμένο το σκάφος.
Νωρίτερα το πρωί δύτες είχαν πέσει στη θάλασσα προκειμένου να δέσουν το σκάφος.
pronews.gr