3.11.19

«Χάος» στα Γιαννιτσά: Οι δυνάμεις ασφαλείας «έσπασαν» το μπλόκο κατοίκων για να περάσουν οι αλλοδαποί (βίντεο)

Ένα ή τριάντα χελιδόνια, δεν φέρνουν την άνοιξη.../
Juan
Το δόγμα της μόνιμης εγκατάστασης των αλλοδαπών στην ενδοχώρα από την κυβέρνηση παίρνει «σάρκα και οστά, με κάθε κόστος, ακόμα κι αυτό σημαίνει αλλοίωση του δημογραφικού προφίλ της χώρας αλλά και αποστολή των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στους εξοργισμένους κατοίκους.

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στα Γιαννιτσά, καθώς οργισμένοι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση των παράνομων αλλοδαπών  σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 30 κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον δρόμο, επιχειρώντας να εμποδίσουν να φτάσουν τα πούλμαν- που μετέφεραν 100-150 παράνομους  μετανάστες- στο ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να εγκατασταθούν.
Τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό και από έναν παράδρομο τα πούλμαν έφτασαν τελικά στο ξενοδοχείο. Όσο για τους κατοίκους, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 αλλοδαπούς που ήταν στη Λέσβο. Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας. Αλλοι 58 «αιτούντες άσυλο» θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.
Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι αντιδράσεις, τόσο στα νησιά, που ασφυκτιούν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και στην ενδοχώρα, όπου μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο πλαίσιο του σχεδίου «αποσυμφόρησης».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής, όπου κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος του νησιού απέκλεισαν το λιμάνι, προκειμένου να μην αποβιβαστούν από πλοίο οι αλλοδαποί, που μεταφέρονταν από άλλα νησιά. Ο δήμαρχος της Κω, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί εκεί η μεταφορά προσφύγων.
Από την άλλη, στη Λέρο οι κάτοικοι απειλούν με κινητοποιήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στο νησί.

Πετροπόλεμος μεταξύ Σομαλών και Αράβων
Σταματημό δεν έχουν οι εντάσεις μεταξύ μεταναστών στο hotspot της Χίου. Όπως μεταδίδει ο «Πολίτης Χίου», από νωρίς το απόγευμα υπήρξε ένταση μεταξύ ομάδων μεταναστών, με πετροπόλεμο μεταξύ Σομαλών και Αραβόφωνων.
Η ένταση συνεχίστηκε με διαμαρτυρία στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδα 40 ατόμων διαδήλωσε με αίτημα την αποσυμφόρησή τους και τη μεταφορά του σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει σήμερα αλλά με ελάχιστο αριθμό ατόμων που δεν θα υπερβεί τους 150.\
Στο σημείο, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή άλλων επεισοδίων.
pronews