19.11.19

Μπερνς: Αν η Τουρκία χτυπήσει την Ελλάδα ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει

Θα έπρεπε ήδη να είχε τεθεί ως βασικός όρος των εκατοντάδων παραχωρήσεών μας προς τις Η.Π.Α ότι η τελευταίες θα
εγγυούντο(τουλάχιστον) τα σύνορά μας. Δηλαδή τα δίνουμε ΟΛΑ και παίρνουμε ΤΙΠΟΤΑ εκτός από οχήματα - σακαράκες, ελικόπτερα από  απόσυρση και σκουπίδια
από το χώρο ανακύκλωσης του Αμερικανικού Στρατού! -Μήπως θα έπρεπε να πάρουμε μαθήματα διπλωματίας από τον Ερντογάν;

Juan
Στην ουσία υποστήριξε ότι αν η Τουρκία χτυπήσει στρατιωτικά την Ελλάδα, δεν θα λάβει βοήθεια από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
 «Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ», φέρεται ότι δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Νίκολας Μπερνς, μετά από ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

 Ο Νίκολας Μπερνς συμπλήρωσε, λέγοντας: «Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης. 
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», πρόσθεσε.


Σε ερώτηση του @tamisellis «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με Τουρκία» o @RNicholasBurns λέει «λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από Πρόεδρο Τραμπ

Προβολή εικόνας στο Twitter


https://defencereview.gr/