13.11.19

Βιβλική καταστροφή στην Βενετία: Πλημμύρισε ο ναός του Αγίου Μάρκου - Προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν (βίντεο)

H μεγάλη πλημμύρα κατέστρεψε στην κυριολεξία την πόλη της Βενετίας προκαλώντας καταστροφές σε εμβληματικά μνημεία της πόλης όπως είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου που είναι συνυφασμένη με την Ιστορία της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας».

Ο Άγιος Μάρκος είναι το σύμβολο της άλλοτε πανίσχυρης βενετσιάνικης ναυτικής ισχύος και αποτελεί έναν από τους μεγάλους ναούς του Χριστιανισμού.
Τα νερά έχουν κατακλύσει τα πάντα με το 85% της πόλης να είναι πλημμυρισμένο. Από το πρωί προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα από την εμβληματική εκκλησία που έχει γεμίσει νερά.
Η Βενετία επλήγη χθες από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.
Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 εκατοστά, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 εκατοστών που είχε καταγραφεί το 1966. Με έκφραση απελπισίας ο δήμαρχος της πόλης περπατούσε το πρωί μέσα στα νερά.


Μέσα σε αυτή την καταστροφή πάντως κάποιοι δεν χάνουν το κουράγιο τους. Σε μια ταβέρνα της Βενετίας στην Osteria La Busara ένα ζευγάρι είχε ρομαντικό δείπνο το οποίο το προσωπικό συνέχισε να το εξυπηρετεί αν και κάτω από δυσμενείς συνθήκες.


 pronews