24.11.19

Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων!

Θα ήταν απίθανο να δεχθεί το Ισραήλ τη Τουρκία  ως πυρηνική δύναμη.
Juan

Για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Babak Taghvaee ο οποίος κατά τεκμήριο θεωρείται από τους πλέον έγκυρους στο χώρο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για φερόμενη μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι "την παρακολουθούν συνεχώς".

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, "σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή, όταν αυτό χρειαστεί."
Babak Taghvaee@BabakTaghvaee#BREAKING: According to my #Israel|i military source, #Israel is closely monitoring secret #Turkey-#Pakistan talks on purchase & co-development of nuclear weapons. #IsraelAirForce will be able to eliminate any nuclear threat in #Turkey whenever it is necessary.


291
8:34 μ.μ. - 23 Νοε 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
265 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία που το θέμα των φιλοδοξιών της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών έρχεται στο προσκήνιο.

Η συνεργασία της με το Πακιστάν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας είναι αποδεδειγμένη και τίποτα δεν αποκλείει την συνεργασία για την απόκτηση και πυρηνικών όπλων, αφού το τουρκικό καθεστώς δεν έχει κρύψει τις βλέψεις τους για την απόκτησή τους.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισραήλ (και με την προϋπόθεση ότι ο πληροφορίες αυτές ισχύουν) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να τα προμηθευτεί.

Προφανώς για να αναφέρουν ότι δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία η καταστροφή των τουρκικών πυρηνικών όπλων, θα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του F-35, τόσο εναντίον των S-400 (τα οποίο έχουν δοκιμάσει εκτενώς πάνω από την Συρία εναντίον των ρωσικών α/α πυραύλων) όσο και εναντίον άλλων μαχητικών.

Άλλωστε πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ισραηλινά F-35 είχαν διεισδύσει χωρίς πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ιράν.
https://www.pronews.gr/