23.10.19

Άρση όλων των κυρώσεων στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος - Χ.Ακάρ: Θα ξεπεράσουμε και το πρόβλημα με τα F-35!

Όπως είχαμε προβλέψει στην Efenpress. Και S400 και F-35 θα πάρουν οι Τούρκοι
γιατί η Ελλάδα τώρα, δεν διαθέτει  έναν ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ να πεί ΟΧΙ!
Όλοι οι άλλοι είναι "απλώς ...οδοντόκρεμες"!
Juan

Την άρση όλων των “light” κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη στο Λευκό Οίκο πριν λίγο.
Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρονται οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς - όπως τόνισε - θα υπάρξει μόνιμη ανακωχή στη βόρεια Συρία. Η απόφαση των ΗΠΑ φτάνει ενώ οι Κούρδοι εγκαταλείπουν την περιοχή, όπως άλλωστε προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν Ρωσία και Άγκυρα.
Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε στο Reuters ότι η Τουρκία αναμένει πως θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την παραγωγή των μαχητικών F-35.
Σημείωσε δε, ακόμη πως η Άγκυρα παραμένει στον πυρήνα του ΝΑΤΟ παρά τις επικρίσεις των συμμάχων για την εισβολή της στη Συρία
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΑΜ είχε διευκρινίσει  πως ελπίζει πως θα είναι οι προσωρινές οι αμερικανικές κυρώσεις για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.

Νωρίτερα σε μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την κατάπαυση πυρός στη βόρεια Συρία, τις μάχες που τερματίστηκαν και στην ασφαλή ζώνη που δημιουργήθηκε, έπειτα από τη συνεννόηση της Τουρκίας με τη Ρωσία.
Στο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:
«Μεγάλη επιτυχία στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Η ζώνη ασφαλείας δημιουργήθηκε! Η κατάπαυση πυρός διατηρήθηκε και οι μάχες τερματίστηκαν.
Οι Κούρδοι είναι ασφαλείς και έχουν συνεργαστεί πολύ καλά μαζί μας. Η αιχμαλωσία των φυλακισμένων μαχητών του ISIS έχει διασφαλιστεί.
Αργότερα, στις 11 πμ, θα κάνω δήλωση από τον Λευκό Οίκο. Σας ευχαριστώ»
Αμέσως μετά το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωνε την άρση των ούτως ή άλλως "light" κυρώσεων κατά Τούρκων αξιωματούχων, που είχαν επιβληθεί.


BREAKING: "Let someone else fight over this long bloodstained sand." - US President Donald Trump announces he will remove sanctions on Turkey.

Get more on this story here: http://po.st/egL5mi 

158 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr