21.10.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διαμαρτυρία στην οδό Μοναστηρίου 89


-Ανάστατοι είναι οι ένοικοι των διαμερισμάτων στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη Θεσσαλονίκη, αφού όπως καταγγέλλουν, είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στην περιοχή με δράστες αλλοδαπούς.
Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας ένοικοι διαμερισμάτων επι της οδού Μοναστηρίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού, προκειμένου να εκφράσουν αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα ζητούν να υπάρξει άμεση λύση ώστε, όπως επισημαίνουν, να μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς στη γειτονιά τους.
«Ήταν η καλύτερη γειτονιά και έχει γίνει η πιο άσχημη γειτονιά», υπογραμμίζουν.
Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Δημόπουλος, ένοικος διαμερίσματος στην οδό Μοναστηρίου τόνισε πως «είμαι κάτοικος εδώ 33 χρόνια, η γειτονιά δεν ήταν ποτέ έτσι» και προσθέτει πως «δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι».
Όπως τονίζει, τα φαινόμενα καβγάδων μεταξύ αλλοδαπών, επιθέσεων σε γυναίκες ή ακόμη και παιδιά, διακίνησης ναρκωτικών καθώς και καταστροφών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι καθημερινά.
Παράλληλα τόνισε πως και το ζήτημα της καθαριότητας βρίσκεται σε σημείο απροχώρητο καλώντας άπαντες να συμμορφωθούν.
Όπως περιγράφει άλλη κάτοικος της περιοχής, συχνά αλλοδαποί κοιμούνται σε διαφορά σημεία της περιοχής ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν και τις σωματικές τους ανάγκες σε δημόσιο χώρο.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η 15χρονη κόρη της φοβάται να κυκλοφορήσει μόνη της στην περιοχή λόγω της κατάστασης που επικρατεί και πρόσθεσε πως πριν λίγο καιρό δυο άνδρες επιτέθηκαν σε κοπέλα την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία
«Μαζεύουμε υπογραφές»
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, οι κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να επισημάνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να υπάρξει λύση.

Όπως είπε, η επιστολή διαμαρτυρίας μαζί με τις υπογραφές θα αποσταλεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου καθώς και στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
http://www.thestival.gr


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή της Μοναστηρίου, στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσία των αλλοδαπών «προσφύγων», οι οποίοι όπως καταγγέλλουν, σχεδόν καθημερινά προκαλούν επεισόδια που σε αρκετές περιπτώσεις είναι και αιματηρά.
"Μέρα μεσημέρι δεν μπορούμε να περάσουμε από την περιοχή" λένε οι κάτοικοι.
«Κατεβαίνουμε από τα αστικά και είμαστε περικυκλωμένοι, δεν μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας», λένε αγωνιώντας για το μέλλον της περιοχής τους αλλά και των ίδιων, ενώ κάποιος  άλλος προσθέτει:
«Τι πρέπει να κάνουμε να κυκλοφορούμε με μαχαίρια και ρόπαλα;»
«Το 90% των κατοίκων είναι οικογενειάρχες. Δεν θα αφήσουμε την περιοχή μας επειδή δεν μπορεί το κράτος να μας προστατέψει».
Οι διαμαρτυρόμενοι μαζεύουν υπογραφές ώστε να κινηθούν δικαστικά, ενώ θα επιδιώξουν να στείλουν έγγραφο διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια και σε όλους τους… αρμόδιους φορείς.
Μόνο που οι φορείς απλά δεν ενδιαφέρονται να λύσουν κανένα πρόβλημα, όπως δεν θα λυθεί ούτε αυτό. Επιπρόσθετα τώρα με τις νέες μεταφορές "προσφύγων" και "αιτούντων" από τα νησιά το πρόβλημα θα επιδεινωθεί περαιτέρω, και όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ "καλύτερα είναι να μάθουμε να ζούμε μαζί τους."
Pronews.gr

Η άμεση απομάκρυνση των Πακιστανών λαθρομεταναστών θα επιτευχθεί με το οριστικό κλείσιμο 
του ..."PAK-MARKET"  το οποίο όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, είναι δήθεν μίνι μάρκετ ενώ 
στη πραγματικότητα είναι χώρος διακίνησης διερχομένων λαθρομεταναστών, υπνωτήριο και εστιατόριο. Καμία άδεια που τυχόν διαθέτει δεν προβλέπει όλα αυτά μαζί.
efenpress