18.10.19

Πολιτική κρίση στα Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με παραίτηση μετά το «όχι» της ΕΕ

Πολιτική κρίση στα Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με παραίτηση μετά το «όχι» της ΕΕ
Μεγάλη κρίση προκάλεσε στα Σκόπια το όχι των Ευρωπαίων στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Σκόπια.
Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Ζάεφ να απειλεί να παραιτηθεί και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να κάνει έκκληση να μην το πράξει και να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Πενταρόφσκι έκανε διάγγελμα στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ήδη φαίνεται να έχει λάβει πρόσκληση ο πρόεδρος του DUI, ο Αλί Αχμέτι, που είναι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα και καλείται για συνάντηση την Κυριακή.
Ντιμιτρόφ: «Η ΕΕ πρέπει να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας»
«Το λιγότερο που μας οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας. Εάν δεν υπάρχει πια συναίνεση σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες μας αξίζουν να το γνωρίζουν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ στο twitter.
«Ευχαριστούμε όλους τους ηγέτες που αγωνίστηκαν σκληρά για την ΕΕ να ανοίξει μαζί μας τις ενταξιακές συνομιλίες αναγνωρίζοντας και εδραιώνοντας την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, ενθαρρύνοντας τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή αφήγηση στη Βόρεια Μακεδονία, μια υποψήφια χώρα για 14 χρόνια», πρόσθεσε.

The least that the European Union owes the region is to be straightforward with us. If there is no more consensus on the European future of the Western Balkans, if the promise of Thessaloniki 2003 does not stand, the citizens deserve to know. 1/3
232 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό