27.10.19

Συγκρούσεις μεταξύ του συριακού και του τουρκικού Στρατού στην Ρας αλ Αϊν

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA την Κυριακή υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των τουρκικών δυνάμεων στην ύπαιθρο γύρω από τη Ρας αλ Αϊν μια πόλη στα σύνορα της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Επίθεση δέχεται και το SDF, από τους μισθοφόρους τζιχαντιστές της Τουρκίας, του λεγόμενου Εθνικού Συριακού Στρατού σε συνεργασία με την τουρκική Αεροπορία, στην ίδια περιοχή.
Οι μισθοφόροι της Τουρκίας επιτέθηκαν στους στρατιώτες των SDF από τρία διαφορετικά σημεία. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μέχρι στιγμής 15 άτομα, 9 ισλαμιστές της Άγκυρας και 6 Κούρδοι του SDF
Την ίδια ώρα, δυνάμεις του συριακού στρατού εισήλθαν σε τρία χωριά ανατολικά της Ρας Αλ Αΐν, ύστερα από συμφωνία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που τους παρέδωσαν τη διοίκησή τους.
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους επιτέθηκαν στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία την Πέμπτη, σκοτώνοντας μερικούς από αυτούς, ενώ επίσης συγκρούστηκαν με τους μαχητές που διεξήχθησαν από τους Κούρδους.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν γύρω από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας Αλ Αϊν σε επίθεση που διεξήχθη την Πέμπτη από τo YPG.
Η επίθεση διεξήχθη με drones,όλμους και ελαφριά όπλα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.
Η Ρωσία εξοπλίζει την Συρία.
Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε πως μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη Il-76 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα «Tiger» και «Typhoon U» για τις ρωσικές μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας.
Τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραδίδονται στη Συρία από στρατιωτικά αεροδρόμια στην περιφέρεια Rostov και Krasnodar έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν προσωπικό και να εγκαταστήσουν ειδικό εξοπλισμό, συστήματα όπλων, με ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πληροφοριών βασισμένο σε ένα σύνθετο ενσύρματο σύστημα επικοινωνίας, καθώς και κλιματισμό.
«Στο εγγύς μέλλον, ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα κατευθυνθεί προς τα βόρεια της χώρας, όπου οι ρωσικές μονάδες στρατιωτικής αστυνομίας θα διευκολύνουν την απόσυρση των κουρδικών μονάδων και των όπλων τους 30 χιλιόμετρα από τα συριακοτουρκικά σύνορα, μετά τα οποία θα ξεκινήσουν από κοινού περιπολίες με τουρκικές μονάδες σε καθορισμένες περιοχές σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας που υπογράφηκε στο Σότσι στις 22 Οκτωβρίου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
pronews