2.10.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ!Εντοπίσθηκαν 164 κλεμμένοι κινητήρες αυτοκινήτων κυρίως από χώρες του εξωτερικού και από περιοχές της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της πόλης

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεωνΕιδική επιχειρησιακή δράση σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων και ανταλλακτικών αυτών.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα συνεργεία αυτοκινήτων και επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 160 κινητήρες, οι οποίοι όπως προέκυψε έπειτα από συνεργασία με Αστυνομικές Αρχές χωρών της Ευρώπης, είχαν αφαιρεθεί κατά τα έτη 2007 έως 2019 κυρίως από την Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία, Ολλανδία, Πορτογαλία),
  • 2 κινητήρες που αφαιρέθηκαν από οχήματα στη Θεσσαλονίκη και
  • 2 κινητήρες, των οποίων ο σειριακός αριθμός είχε αποσβεσθεί προκειμένου να αποκρυφτεί η νόμιμη προέλευσή τους.

Επίσης, στην περιοχή των Διαβατών εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου του και όπως διαπιστώθηκε έπειτα από τις εργαστηριακές εξετάσεις, είχε αφαιρεθεί τον Αύγουστο του 2017 από το κέντρο της πόλης και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες και υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

__________________

  Είναι γνωστό σε όλους ότι οι περισσοτερες  επιχειρήσεις του είδους, αγοράζουν- κυρίως από άτομα γνωστής...φυλής- και πωλούν αντικείμενα (μέταλλα από κλεμμένα καλώδια της ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΣΕ κ.λ.π) εξαρτήματα αυτοκινήτων κ.λ.π, χωρίς να ενδιαφέρονται για την προέλευσή τους.

 Χιλιάδες αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού  κυκλοφορούν με τους ίδιους κινητήρες αλλά με στοιχεία που έχουν αγοράσει από παρόμοιους κινητήρες μικρότερου κυβισμού και με τη συνδρομή ορισμένων, έχουν κάνει ή δήθεν αντικατάσταση κινητήρων ή ακόμα και αλλαγή της ίδιας της κάρτας με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, πληρώνοντας έτσι πολύ χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας!
  Ένας σωστός 'έλεγχος στα βιβλία των συνεργείων, εντοπισμός όσων  έχουν "αλλάξει" κινητήρες, έλεγχος σχολαστικός στα στοιχεία αυτών και θα βγάλει λαυράκια!!!
Υπάρχει όμως βούληση;
Ας σημειωθεί ότι κάποια από τα συνεργεία αυτά- (κοντά στην Αθήνα)  διατηρούν και δικά τους ΚΤΕΟ διευκολύνοντας έτσι το "έργο" αυτό!