22.10.19

Αεροπορία Στρατού: Ο ΥΦΕΘΑ στο Στεφανοβίκειο με πολλές θετικές ειδήσεις



Δίπλα στα στελέχη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού βρέθηκε σήμερα ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε αναλυτικώς και εκτενώς για τις τελευταίες δραστηριότητες της 1ης ΤΑΞΑΣ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
Την άμεση επιχειρησιακή ένταξη και αξιοποίηση των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior. Η εκπαίδευση των χειριστών προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται τα ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν βολή των όπλων τους. Κινητικότητα επίσης υπάρχει στο θέμα των νέων κατευθυνόμενων ρουκετών.

Ο ΥΦΕΘΑ διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αμερικανίδα Ann Cataldo και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για επιπρόσθετο μεταχειρισμένο υλικό.

Την αναβάθμιση της εκπαίδευση με τη διοργάνωση πλειάδας ασκήσεων με την Αμερικανική Αεροπορία Στρατού. Παράλληλα η Σχολή Αεροπορίας Στρατού με την ύπαρξη ενός μαχητικού ελικοπτέρου όπως το OH-58D Kiowa Warrior αναβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση εμπλουτίζοντας με νέες τεχνικές και τακτικές
Την αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων της 1ης ΤΑΞΑΣ προσωπικό όραμα του ΥΦΕΘΑ που ξεκίνησε επί ημερών του ως Α/ΓΕΣ.
Την βελτίωση της αεροκίνησης που έγινε με την απόκτηση των 10 Chinook από τις ΗΠΑ και τη προοπτική για τα μεταχειρισμένα Blackhawk που θα επαναφέρει στο τραπέζι η Ελληνική πλευρά με πρωτοβουλίες του ΥΦΕΘΑ.
Την εγκατάσταση της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού του Στρατού των ΗΠΑ με την ανάπτυξη ελικοπτέρων Blackhawk, Chinook και Apache.
Γίνεται συνεχής προσπάθεια η ΑΣ να ενισχυθεί με επιπλέον Ιπτάμενους, μηχανικούς και τεχνικούς ώστε να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του συνόλου των πτητικών μέσων του ΕΣ.
 Όπως σημειώνουν πηγές της Α.Σ στον γράφοντα το ελληνικό ανάγλυφο είναι ιδανικό για επιχειρήσεις ελικοπτέρων.
Επιπροσθέτως, ο ΥΦΕΘΑ έχει ζητήσει την επίσπευση των εργασιών για τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων ΑΗ-64Α της ΑΣ ώστε να μην χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος.
Εδώ να σημειωθεί πως η Α.Σ αποτέλεσε κυριολεκτικά το Όπλο του ΕΣ που έγινε άλμα ισχύος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επί ημερών Α/ΓΕΣ η ΑΣ εκτοξεύτηκε ποιοτικώς με την κάλυψη ευπαθών επιχειρησιακών κενών αποκτώντας κρίσιμο υλικό. Χαρακτηριστική η περίπτωση των OH-58D Kiowa Warrior όπου με ονομαστική αξία άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων ο ΕΣ απέκτησε με μόλις 43 εκατομμύρια δολάρια συνολικώς 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior. Πρόκειται για μια από τις πλέον αποδοτικές λύσεις από πλευράς κόστους/ οφέλους.


Ο ΥΦΕΘΑ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο και υποστηρικτή της Αεροπορίας Στρατού.

defencereview.g