1.10.19

Η αλβανική αντιπολίτευση ζητάει από τον Ε.Ράμα «να διεκδικήσει τα αλβανικά χωριά στην Ελλάδα»!

Δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τις αλβανικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας σε περίπτωση που αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας αφού ο νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Κοστάκ Πάπα, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο από τον κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή των Τιράνων, επέκρινε την κυβέρνηση για την εδαφική μεταρρύθμιση και σύμφωνα με αυτόν δεν βοηθά τα αλβανικά χωριά που βρίσκονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα!

Αφού μιλάει για εδαφική μεταρρύθμιση σημαίνει πως αμφισβτεί το συνοριακό καθεστώς Ελλάδας-Αλβανίας.
Μάλιστα ο Πάπα ανέφερε ως αλβανικά χωριά την Κόνιτσα, το Γράμμο,  το Δελβινάκι, επικρίνοντας  την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας «θα αφήσετε (τους κατοίκους των χωριών αυτών)  να αλλάξουν την αλβανική εθνικότητα την οποία έχουν εδώ και αιώνες;»
Στην ομιλία του Αλβανού βουλευτή αντέδρασε ο Γρηγόρης Καραμέλιος, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, απαιτώντας να καταδικαστούν τα λόγια Κοστάκ Πάπα και να αποστασιοποιηθεί το Σώμα με τις αναχρονιστικές αυτές εκφράσεις.
«Πως μπορούμε να μιλάμε σήμερα για χωριά που ανήκουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο κάθε βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει και δεν πρέπει να δυσχεραίνει την κατάσταση», είπε σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Όπως γίνεται κατανοητό σε ότι αφορά την Ελλάδα και τους γείτονές της, οι αλυτρωτικές τάσεις Σκοπιανών, Αλβανών και Τούρκων δεν είναι αποτέλεσμα ευκαιριακών πολιτικών κάποιων κυβερνήσεων που ανεβαίνουν «τυχαία» στην εξουσία.
Είναι μακροχρόνιες εθνικές πολιτικές των χωρών αυτών και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ που σημαίνει πως θα πρέπει στην Ελλάδα να προσαρμοστεί η εξωτερική πολιτική αναλόγως και να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις.
pronews