17.10.19

Σάμος: Το νησί «έρμαιο» των αλλοδαπών - Έχουν κατέβει στους δρόμους (βίντεο)

Σάμος: Το νησί «έρμαιο» των αλλοδαπών - Έχουν κατέβει στους δρόμους (βίντεο)
Απορία: Υπάρχει Κράτος; 
Γι αυτούς τους έποικους πολέμησαν οι ήρωες του "40; 
Δύο λύσεις υπάρχουν: Ή θα κάνει το καθήκον της η κυβέρνηση ή θα αντικατασταθεί. Ας επιλέξει. Ο λαός δεν έχει άλλη υπομονή.
Juan 
Kαζάνι που βράζει θυμίζει η Σάμος, με τις εικόνες που εκτυλίσσονται να φέρνουν στον νου το εφιαλτικό σκηνικό στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. 
Οι αλλοδαποί κινούνται ανεξέλεγκτοι στο νησί και απαιτούν(!) την μεταφορά τους στην ενδοχώρα και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, αφού μπήκαν με τόση ευκολία που πλέον θεωρούν πως η χώρα υποχρεούται να τους παρέχει όλες τις ανέσεις.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν και σήμερα, για ένα ακόμη 24ωρο, στη Σάμο. Οι αλλοδαποί διεκδικούν την αναχώρησή τους από το νησί.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Ακολούθησε πορεία των αλλοδαπών, φωνάζοντας «Ελευθερία» και περί τις 15:30, και υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας, επέστρεψαν στο ΚΥΤ.
Πολλοί ήταν οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι πραγματοποίησαν, χθες, Τετάρτη, το βράδυ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο.
Επρόκειτο για όσους διέμεναν στο τμήμα του καταυλισμού που κάηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν σε υπαίθριους χώρους μέσα στην πόλη της Σάμου.
Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Πλέον έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού και των πολλών εθνικοτήτων που στοιβάζονται στην παραγκούπολη. Γυναίκες και παιδιά φοβούνται, κατά δήλωσή τους, να επιστρέψουν στο Hot-Spot σε ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Οι αρμόδιες κρατικές Αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, τόσο των κατοίκων όσο και των μεταναστών προσφύγων».


pronews