26.10.19

“Μην εκπλαγείτε αν ο Τραμπ αναγνωρίσει το Κουρδιστάν”!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
“Μην εκπλαγείτε αν ο Τραμπ αναγνωρίσει  το Κουρδιστάν”.
Η δήλωση αυτή ανήκει στον δημοσιογράφο Mike Evans και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Jerusalem Post.
O Evans υποστηρίζει ότι όσοι κατηγορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο για προδοσία των Κούρδων δεν τον ξέρουν καλά.   Θεωρούν απαράδεκτη την στάση του να εκχωρήσει στους Τούρκους τα εδάφη που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι.  Ελάχιστοι καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα τις σκέψεις του Προέδρου που γνωρίζει πράγματα που αγνοουν οι άλλοι. 
Εξετάζει τα θέματα με μια πλατιά οπτική. Δεν αναρωτήθηκε κανείς πως είναι δυνατόν ένας Πρόεδρος που τρέφει τέτοια πατριωτικά αισθήματα και είναι υπέρμαχος την ασφάλειας πήρε μια τέτοια απόφαση;

Όταν επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ τον υποδέχθηκα με ένα πανό, λέει ο δημοσιογράφος, το οποίο έγραφε “Τραμπ κάνε ξανά μεγάλο το Ισραήλ”. Πολλοί με ρώτησαν γιατί το έκανα , αφού ο Τραμπ δεν αναγνωρίζει καν την Ιερουσαλήμ. Τους χαμογέλασα και είπα δεν γνωρίζετε καλά τον Πρόεδρο.
Ο Evans πιστεύει ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αναγνωρίσει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος για να κάνει ματ τόσο στο Ιράν όσο και την κυβέρνηση του Ιράκ.  Γι αυτό έδωσε στην Τουρκία τώρα αυτά που ζητούσε.
Κατά την άποψη του η αναγνώριση του Κουρδιστάν ενδέχεται να γίνει σύντομα , γύρω στα Χριστούγεννα επειδή  αρέσει στον Πρόεδρο να στέλνει εορταστικές ευχές.
Λέτε να έχει δίκαιο ο Evans;
militaire