3.10.19

Α.Γεωργιάδης: «Από τον Έβρο πλέον δεν περνάει κανένας» - Το βίντεο-σοκ που διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς

...και μετά ξύπνησε!  (;)
Juan
Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε πως πλέον δεν περνάει κανένας αλλοδαπός από τα σύνορα του Έβρου!
Συγκεκριμένα η δήλωση η οποία έκανε σε τηλεοπτικό δίαυλο έχει ως εξής:
«Η Αμυγδαλέζα (που κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ήταν Four Seasons σε σχέση με τη Μόρια» τόνισε δε, σημειώνοντας ότι θα επανέλθουν τα κλειστού τύπου κέντρα για τους μετανάστες και «από τον Έβρο δεν περνάει πια κανείς μετανάστης». 
Όμως η εικόνα που έρχεται από τα σύνορα του Έβρου είναι εντελώς διαφορετική. 
24/9/2019
Αλγερινοί βιντεοσκοπούν το ανενόχλητο πέρασμα τους απ τον αφύλαχτο φράχτη στον Έβρο, στο ύψος της Καβύλης.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Υπ.Άμυνας που ζητάει την άδεια του ΔΟΜ και των ΜΚΟ για να πάει στα στρατόπεδα, δήλωνε οτι θα σφραγιστεί ο Έβρος και δεν θα περνάει κανείς
100 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Αλγερινοί βιντεοσκοπούν το ανενόχλητο πέρασμα τους απ τον αφύλαχτο φράχτη στον Έβρο, στο ύψος της Καβύλης την στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωνε οτι θα σφραγιστεί ο Έβρος και δεν θα περνάει κανείς.
Είναι σαφές ότι το βίντεο έχει επικοινωνιακούς λόγους και οι αλλοδαποί θέλουν να δείξουν στους συμπατριώτες τους πως ο Έβρος είναι «ελεύθερος»
Όμως η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί μη εισόδου πλέον παράνομων αλλοδαπών από την συγκεκριμένη συνοριογραμμή.
Προφανώς ο κύριος  υπουργός εξέφρασε μια πιο αισιόδοξη άποψη η οποία θεωρεί ότι σύντομα μπορεί να είναι μια πραγματικότητα. Πάντως η επαναφορά των «κλειστού τύπου κέντρων φιλοξενίας» από την κυβέρνηση δείχνει πως πλέον στόχος είναι να μην δείχνει η χώρα «ευχάριστος τόπος διαμονής»
pronews