24.10.19

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας:; 70 φορές πέταξαν τουρκικά μαχητικά σε 9 μήνες πάνω από ελληνικό έδαφος χωρίς απάντηση!!!


Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά έχουν φτάσει σε ρεκόρ δεκαετίας και συνολικά έπιασαν τις εβδομήντα και ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει το έτος!
Μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές υπερπτήσεις σε Ρω, Φαρμακονήσι, Οινούσσες, Παναγιά ζούμε πλέον σε ρυθμούς παλαιότερων εποχών καθώς ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από το 2010 και μετά με βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Το 2016 τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει 57 φορές πάνω από ελληνικά νησιά, ενώ πέρυσι 47 φορές. Αυτή την σιτγμή η τουρκική επιθετικότητα έχει φτάσει στους αριθμούς της δεκαετίας του 2000. Τότε, είχαμε 285 υπερπτήσεις το 2002 και 88 το 2003.
Όμως υπάρχει μια ποιοτική διαφοροποίηση από την δεκαετία του 2000 γιατί έχει σταματήσει η ΠΑ να κάνει αναχαιτίσεις.
Τότε τα τουρκικά μαχητικά πέταγαν στα 100, 200 και 300 μέτρα από τα νησιά και σε μια περίπτωση πέρασαν στα 100 μετρα καταδιωκόμενα από τα ελληνικά  Mirage 2000
Τώρα απλά πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά χωρίς να εμπλακούν σε καμία αερομαχία.
Πολιτικά είναι πιο επικίνδυνο γιατί αφενός δεν προλαβαίνουν να τα αναχαιτίσουν και αφετέρου δεν μπορούν να το κάνουν συνέχεια.
Τα βλέπουν που εισέρχοναι όταν μπαίνουν αλλά δεν προλαβαίνουν να τα αναχαιτίσουν και ξαναβγαίνουν. Τα τουρκικά μαχητικά επιλέγουν πλέον να πετάνε πολύ ψηλά σε ύψη άνω των 20.000 ποδών.
Όμως επειδή το κάνουν συνέχεια δημιουργείται αμφισβήτηση γιατί αν δεν υπάρξει απάντηση με κάποιο τρόπο, σε λίγο καιρό, όπως έγινε με τον 25ο Μεσημβρινό το ίδιο θα γίνει και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών πάνω από τα οποία πετάνε τα τουρκικά μαχητικά.
Είναι τα ίδια νησιά που αμφισβητούνται από την Άγκυρα, είτε από τους ερντογανικούς ισλαμιστές είτε από τους κεμαλιστές.
Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο να έχουν πετάξει μέσα σε 9 μήνες ή σε ένα χρόνο ή σε δύο χρόνια εχθρικά μαχητικά 70 φορές πάνω από το έδαφός του και να μην έχει αντιδράσει.
Πρόκειται για de facto εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.


Καταρρίψεις: Καμία!!!
Juan