7.10.19

Άγκυρα: «Σήμερα ή αύριο "τρυπάμε" στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» - Mετά την Συρία σειρά έχει η Κύπρος...

Αποθρασυμένοι οι Τούρκοι μετά την Συρία θέλουν άμεσα να πετύχουν τις επιδιώξεις τους και στην κυπριακή ΑΟΖ και προχωρούν ακάθεκτοι για γεώτρηση, σήμερα ή αύριο, στο οικόπεδο 7.
Η Άγκυρα πήρε θάρρος μετά την επίτευξη του στόχου της να αποσυρθούν οι Αμερικανοί από την Βόρεια Συρία και ελεύθερα να επιβάλει «ζώνη ασφαλείας»
σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στο σύνολο της συνοριογραμμής της και ακολουθώντας την ίδια στρατηγική άμεσα προχωράει σε νέες επιθετικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ τόνισε, για άλλη μια φορά, πως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» βρίσκεται, ήδη, στο κυπριακό θαλάσσιο οικόπεδο και προετοιμάζεται για δράση. «Το Γιαβούζ έχει φτάσει σρτην περιοχή και σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση» τόνισε ο Ντονμέζ.
«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να μας εμποδίσει να σταματήσουμε την ερευνητική μας δουλειά. Θα ψάξουμε και θα δούμε τι υπάρχει στην περιοχή» πρόσθεσε ο Ντονμέζ, όταν ερωτήθηκε για τη δράση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Η απόφαση Τραμπ για απόσυρση των Αμερικανών από την Συρία θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή και έδωσε τον «στίγμα» στην Άγκυρα ότι μπορεί να προχωράει σε όποια επιθετική ενέργεια θέλει και «get away with it» (ατιμώρητη) όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες.
Στην Τουρκία πλέον υπάρχει η διάχυτη άποψη ότι στο τέλος μπορούν και παίρνουν αυτό που θέλουν χωρίς να πληρώνεται κανένα τίμημα για αυτό.
pronews