9.10.19

Χάος στη βόρεια Συρία: Εξέγερση 60.000 μελών της ISIS και οικογενειών τους που κρατούνται σε κουρδικό στρατόπεδο!

Χάος στη βόρεια Συρία: Εξέγερση 60.000 μελών της ISIS και οικογενειών τους που κρατούνται σε κουρδικό στρατόπεδο!
Επίθεση κατά των δυνάμεων του Κούρδων πραγματοποίησαν χιλιάδες κρατούμενοι της ISIS στο στρατόπεδο al-Hol ανάφερε πριν από λίγο  το SDF.  
Σύμφωνα με τα όσα λέει η κουρδική οργάνωση  η εξέγερση σημειώθηκε, μετά την έναρξη των τουρκικών βομβαρδισμών  όταν μαχητές της οργάνωσης, χιλιάδες γυναίκες και ανήλικοι μέλη της  ISIS (κρατούνται 60.000 άτομα, εκ των οποίων οι 10.000 είναι μέλη της οργάνωσης) έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επιχειρούν να δραπετεύσουν.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ras al-Ain μετά τις επιθέσεις της τουρκικής Αεροπορίας είναι συγκεχυμένη καθώς φωτογραφίες δείχνουν να καίγονται σπίτια ενώ το  SDF κάνει λόγο για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.
Ισλαμιστές του FSA: Κανένα έλεος κατά των Κούρδων ενόπλων
Στο μεταξύ, οι σύμμαχοι της Τουρκίας στη βόρεια Συρία είπαν σήμερα ότι δεν θα επιδείξουν κανένα έλεος έναντι των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, δεν τους άφησαν καμία επιλογή από το να τους πολεμήσουν.
«Πλήξτε τους με σιδηρά πυγμή, κάντε τους να γευτούν την κόλαση των πυρών σας» καλεί τους μαχητές του, σε μια ανακοίνωση, ο Εθνικός Στρατός, ένας συνασπισμός ένοπλων οργανώσεων, τον οποίο χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει η Άγκυρα.
Ottoman marches are played on the Turkish border via megaphones while the Turkish Air Force bombards YPG positions in Ras el-Ayn and Tel Abyad

57 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Οι Τούρκοι μιλούν για προέλαση
Για προέλαση των Τούρκικων δυνάμεων στην βόρεια Συρία κάνουν λόγο οι Τούρκοι αναφέροντας μάλιστα πως σε ορισμένες περιοχές έχουν καταφέρει να μπουν μέχρι και σε 25χλμ μέσα στην χώρα.
Δύο βλήματα όλμου έπληξαν την τουρκική συνοριακή πόλη Τζεϊλανπινάρ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV σήμερα, λίγο αφότου η Τουρκία και οι Σύροι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, ανέφεραν ότι οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Smoke could be seen rising near the Turkish-Syrian border as Turkish President Recep Erdogan announced that a Turkish military operation into Syria had started.

Read more on this story here: http://po.st/2bckYk 

110 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Απαντούν οι Κούρδοι
Από την πλευρά τους οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας SDF, πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές κατά των τουρκικών θέσεων στα σύνορα με την Τουρκία στον άξονα Dêrik (Al-Malikiya) με όπλα μεσαίας εμβέλειας όπως όλμους και αντιαρματικά.
Έξι ρουκέτες ερρίφθησαν από το Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας έπεσαν στο κέντρο της τουρκικής συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.
Νωρίτερα δύο βλήματα όλμου έπληξαν την τουρκική συνοριακή πόλη Τζεϊλανπινάρ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV σήμερα, λίγο αφότου η Τουρκία και οι Σύροι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μια επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.
Έντρομοι άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη Sere Kaniye μετά την τουρκική εισβολή (δηλαδή του FSA).

Our researcher confirms:

Strikes inside the city of Sere Kaniye with artillery, warplanes strike villages of Mishrafa and Sefaha.

Villages near Tel Abyad have also been struck.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ασταμάτητα δουλεύει εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις και η τουρκική προπαγάνδα. Σε φωτογραφία που διακινείται στα τουρκικά ΜΜΕ ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει εντολές στον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να μην κτυπηθούν ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία ούτε και στόχοι αμάχων.