15.10.19

ΙερόςΛόχος 2012 Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων

Πρώτες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ -ΒΙΝΤΕΟ από την μαζική αγωνιστική συγκέντρωση-πορεία στην Έδεσσα (13/10/2019).


στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Έδεσσα

Βρεθήκαμε και πάλι στο δρόμο ...
μαζί με τις πατριωτικές/εθνικιστικές ομάδες: • Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών Καβάλας
 • Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Ελληνοκρατείν
 • Εθνικιστές Πέλλας
 • Πυρήνες Μακεδόνες Αλμωπίας
 • Ομάδα Μακεδόνων Πέλλας
 • Σάρισσα Πτολεμαΐδας
 • Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης
 • Ένωση Ελλήνων Εθνικιστών Κάστρο Σερρών
 • Ένωση Ελλήνων Πολιτών Θεσσαλονίκης
 • Άρες Άναξ
 • Πατριωτικός Σύνδεσμος Ελλήνων Μονάχου Βαυαρίας

την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019,  στην Έδεσσα,
για να τιμήσουμε την επέτειο της θυσίας του Παύλου Μελά,για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους προδότες,  για να δώσουμε την υπόσχεση, στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ιερή γη της Μακεδονίας μας ότι ο αγώνας τους ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς
όλων των ομάδων/συλλόγων που συμμετείχαν.
Στους χαιρετισμούς τονίστηκε η αναγκαιότητα της ενότητας (ήταν από τις ελάχιστες φορές που βρέθηκαν τόσες πολλές ομάδες/σύλλογοι μαζί) και η αποφασιστικότητα όλων να αγωνιστούν μέχρι την τελική ΝΙΚΗ.Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση  αγωνιστής ηλικιωμένος ιερέας, 
που θύμισε τον Παπαφλέσσα την ώρα που ευλογούσε τα παλικάρια του.  Δεν δίστασε να καταγγείλει τον αρχιεπίσκοπο για την αγωνία του τις κρίσιμες αυτές ώρες για το έθνος.
(τόσο οι χαιρετισμοί όσο και η κεντρική ομιλία έχουν βιντεοσκοπηθεί και σε λίγες μέρες θα ανέβουν στο διαδίκτυο, μαζί με πρόσθετα βίντεο από την πορεία).

Ακολούθησε ομιλία με το χρονικό του Μακεδονικού Αγώνα
που περιελάμβανε τις θηριωδίες των Βουλγάρων κομιτατζήδων, αφιέρωμα στις διδασκάλισσες, τους δασκάλες και στους ιερείς και μητροπολίτες που έγιναν κυρίως στόχος των βουλγάρων επειδή κρατούσαν ζωντανή την ελληνική ψυχή, ακολούθησε αφιέρωμα στη ζωή και τη θυσία του Παύλου Μελά, στον αγώνα του για την απελευθέρωση των αλύτρωτων πατρίδων,  και έγιναν αναφορές στην σκλαβωμένη σήμερα Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο και στους εγκαταλελειμένους (από τους ελληνόφωνους πολιτικούς μας) Έλληνες των Σκοπίων. Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα-δέσμευση για ΑΝΕΝΔΟΤΟ αγώνα.


Ακολούθησε μια απίστευτα μαχητική και μαζική πορεία μέσα στους δρόμους της Έδεσσας 
για περισσότερο από μία ώρα. Σείστηκε η πόλη! Ήταν πραγματικά παρήγορο το γεγονός ότι περνώντας έξω από φαγάδικα και καφετέριες, αρκετοί μας χειροκροτούσαν και τραγουδούσαν μαζί μας το «Μακεδονία ξακουστή». 

Μία ακόμη ένδειξη της ενότητας και της διάκρισης όλων των συλλόγων 
που συμμετείχαν ήταν η συμφωνία κατά τη διάρκεια της πορείας να μην υπάρχουν πανό των συλλόγων αλλά μόνον η μεγάλη γαλανόλευκη σημαία και το πανό για τον ήρωα της Β.Ηπείρου Κωνσταντίνο Κατσίφα.


Ένα πρώτο βίντεο:


Η πορεία επέστρεψε στο πάρκο των Μακεδονομάχων, 
δίπλα στους καταρράκτες της Έδεσσας, όπου ψάλαμε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη μαζική συγκέντρωση, που εκτός απροόπτου θα είναι ενάντια στην λαθρομετανάστευση.
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία 
ήταν ότι όλοι οι παραπάνω σύλλογοι βρέθηκαν ενώθηκαν και συμπορεύθηκαν πραγματικά ως ΜΙΑ ΨΥΧΗ!  
Τιμή και δόξα στον ήρωα Παύλο Μελά.Τιμή και δόξα στους μακεδονομάχους.Ζήτω η Μακεδονία!Ζήτω η Ελλάδα!Ζήτω η Ορθοδοξία!Ζήτω η μία και αδιαίρετος Ελλάς!

Ιερός Λόχος 2012 
Ελληνορθόδοξη Στρατιά