30.9.19

Κύπρος: Όλα έτοιμα για την αυριανή πρώτη των σερβικών NORA Β-52


Κύπρος: Βγάζουν τα σερβικά πυροβόλα στην παρέλαση 1η Οκτωβρίου – Η Εθνική Φρουρά θα επιδείξει το νέο της απόκτημα παρουσία του Σέρβου υπουργού Αλεξάνταρ Βούλιν. Η 59η επέτειος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου θα γιορταστεί παρουσία του Σέρβου υπουργού Αλεξάνταρ Βούλιν αλλά και του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Λευκωσία: Ιωάννα Ηλιάδη
ΠΗΓΗ: ARMY VOICE
Ο Σέρβος υπουργός θα είναι παρών για να αποτίσει φόρο τιμής στην Κύπρο αλλά και καθώς η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της απόκτημα, τα σερβικά πυροβόλα NORA Β-52. Πρόκειται για το μείζον οπλικό σύστημα της στρατιωτικής βιομηχανίας της Σερβίας, το οποίο εξάγεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Κύπρου κ. Σάββα Αγγελίδη, «η Εθνική Φρουρά συνεχίζει να εξελίσσεται και να εξοπλίζεται. Έχει καθοριστεί εξοπλιστικό πρόγραμμα σε βάθος οκταετίας, το οποίο ενδυναμώνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».
Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας για την παρέλαση
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 59ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μηχανοκινήτων και πεζοπόρων τμημάτων την 1η Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ., επί της οδού Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ στον Στρόβολο.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα γίνει η επίσημη έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.
Παρών στην παρέλαση θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούλιν.
defence-point