14.9.19

Ρωσικά μαχητικά προειδοποίησαν με κατάρριψη ισραηλινά F-16 και F-15 πάνω από την Συρία

Ισραηλινά μαχητικά αναχαιτίστηκαν τρεις φορές από ρωσικά  αεροσκάφη στον εναέριο χώρο  της Συρίας, από την αρχή του μήνα σε μια θεαματική αλλαγή της ρωσικής πολιτικής στη Συρία, με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να διαμηνύει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τις επιθέσεις της ισραηλινής Αεροπορίας κατά συριακών δυνάμεων. 

«Η Ρωσία πρόσφατα παρεμπόδισε  ισραηλινές επιθέσεις  με την αποστολή μαχητικών της, τα οποία απείλησαν   τους Ισραηλινούς πιλότους ότι θα τους καταρρίψουν είτε με βολές με μαχητικά είτε από τα συστήματα S-400 αν δεν γυρίσουν πίσω», τονίζουν ρωσικές πηγές.
Όπως αναφέρεται αυτό συνέβη τρεις φορές από τις αρχές Σεπτεμβρίου  με την τελευταία φορά να ήταν επίθεση των ισραηλινών κατά  θέσης των συριακών στρατευμάτων στην περιοχή Kuneitra.
Οι Ρώσοι πιλότοι  απείλησαν να  καταρρίψουν τους  Ισραηλινούς πιλότους, αν οι τελευταίοι αρνηθούν να τηρήσουν τις οδηγίες τους,  αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα  Jerusalem Post.
Ρωσική πηγή, η οποία τήρησε την ανωνυμία της,  ισχυρίζεται ότι μια παρόμοια κατάσταση συνέβη δύο φορές  κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις «σταμάτησαν»  ισραηλινή επιδρομή  σε ένα συριακό φυλάκιο στην περιοχή  Qasioun, στην οποία  υπήρχε συριακή συστοιχία πυραύλων  S-300.
Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι παρεμποδίστηκε μια ακόμη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή  σε ένα συριακό φυλάκιο  στην περιοχή της Λατάκειας.




https://www.pronews.gr