23.9.19

Όπως σε εκδρομή: Μπήκαν από τον αφύλαχτο Έβρο και εντοπίστηκαν στην Εγνατία να κινούνται πεζοί (βίντεο)


Όπως σε εκδρομή. Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες είναι οι αλλοδαποί που εισβάλλουν στη χώρα από τον αφύλακτο Έβρο και ξεκινούν το ταξίδι τους στην περίφημη ενδοχώρα, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Αυτή τη φορά πάντως 16 αλλοδαποί εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας να κινούνται πεζοί στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών κινούνταν στην άκρη του οδοστρώματος, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Στο σημείο έφτασαν σταθμοί της αστυνομίας, που περισυνέλλεξαν δέκα έξι μετανάστες και τους μετέφεραν στη δομή φιλοξενίας (γιατί είμαστε φιλόξενη χώρα) στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.  (Γιατί να έρχονται με τα πόδια και να κουράζονται; Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουμε λεωφορεία να τους περιμένουν στα σύνορα και να μας τους φέρνουν εδώ! Juan)
Όπως έγινε γνωστό δεν διέθεταν έγγραφα παραμονής στη χώρα και για αυτό το λόγο θα ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής τους από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποκτήσουν και να γίνει έτσι δυνατή η μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα.
pronews