27.9.19

Χ.Ακάρ: «Το Ναυτικό μας κυριαρχεί μέχρι Ατλαντικό & Ινδικό Ωκεανό - Θα είμαστε αποφασιστικοί σε Αιγαίο & Α.Μεσόγειο»

Τα βυθισμένα πλοία, αποτελούν οικολογικό παράδεισο για τα ψάρια.Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά σ αυτό με τα δικά του πλοία...στο βυθό!
Juan
Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τα λόγια του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική λίμνη μετά την νίκη του Μπαρμπαρόσα Χαϊρετίν Πασά στην Πρέβεζα το 1538 και αναφέρθηκε και στο παρόν λέγοντας:

«Με την δραστηριότητά του στην Μπλε Πατρίδα μας το ναυτικό μας συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη στις θάλασσες από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό εκπροσωπώντας την τουρκική ναυτοσύνη.
Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».
Το τουρκικό ΥΠΑΜ γνωρίζοντας την σημασία της επικοινωνίας δημοσίευσε και ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την τουρκική νίκη του 16ου αιώνα συνδέοντας την τότε επιτυχία με το τουρκικό Ναυτικό στον 21ο αιώνα.
Αυτό που επιδιώκει η Άγκυρα είναι να συνδεθεί η σύγχρονη Τουρκία με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει επιχειρήσει να παρουσιάσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ως συνέχεια του ένδοξου Βυζαντινού Αυτοκρατορικού Ναυτικού που επίχ 1000 έτη κυριαρχούσε στην Μεσόγειο έναντι πανίσχυρων αραβικών ναυτικών δυνάμεων.
Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlu olsun. Türk Denizcisi 481 yıl önce Preveze Deniz Zaferi ile gücünü tüm dünyaya ilan ederken, bugün de asil milletimizin hak ve menfaatleri için görevinin başında...
🇹🇷 🇹🇷
479 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Νωρίτερα, σε γραπτό μήνυμά του για την επέτειο της ναυμαχίας στην Πρέβεζα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι «ο στρατός μας με τη νίκη στη ναυμαχία της Πρέβεζα που κέρδισαν οι πεζοναύτες μας υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρόσα Χαϊρετίν Πασά το 1538 μετατρέποντας την Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, μετέφερε και στη θάλασσα τις νίκες της ξηράς αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο την ισχύ του ναυτικού μας».
Πρόσθεσε ότι: «πιστεύουμε απόλυτα ότι οι δυνάμεις του ναυτικού μας με την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα εκπληρώσουν τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει στο ακέραιο και στο μέλλον όπως ακριβώς έκαναν στο παρελθόν και κάνουν και τώρα».
Βλέπουμε λοιπό ότι στην Άγκυρα συστηματικά συνδέουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία με το σύγχρονο τουρκικό κράτος για έναν απλό λόγο. Για να δείξουν πως  όλα τα εδάφη και οι θάλασσες που ανήκαν κάποτε στην Υψηλή Πύλη, κληρονομικά ανήκουν τώρα στο κράτος της Άγκυρας.
Κάτι που συστηματικά αποφεύγεται στην Ελλάδα. Κανείς δεν συνδέει το μεγαλείο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με το Νεοελληνικό κράτος από φόβο μήπως παρουσιαστούμε ως... ιμπεριαλιστές ή ότι έχουμε διεκδικήσεις από τους γείτονες.
'Οποιος όμως δεν τιμάει το μεγαλείο του είναι αναγκασμένος να δει το μεγαλείο των άλλων...
Έτσι ή αλλιώς η Άγκυρα πάλι δείχνει τα πραγματικά της σχέδια, την μερική ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
pronews