20.9.19

Η Άγκυρα ανοίγει την Αμμόχωστο για τους κατοίκους! - Φ.Οκτάι: «Η επιστροφή των περιουσιών θα γίνει δίκαια» (;)

Όσοι επιστρέψουν στην Αμμόχωστο, δεν θα είναι αυτομάτως όμηροι των Τούρκων; Αν οι Τούρκοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ, γιατί δεν την παραδίδουν σε Ελληνοκυπριακή διοίκηση;
Juan
Σε αιφνιδιαστική κίνηση στην Κύπρο προχωράει η Άγκυρα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φ.Οκτάι να ανακοινώνει το άνοιγμα της Αμμοχώστου και την επιστροφή των κατοίκων!

Δεν είναι τυχαία η κίνηση καθώς η Άγκυρα θέλει να επιδείξει ότι αυτή είναι ο «καλός» στην ιστορία και ζητάει την επανένωση του νησιού. Από εκεί που προόριζε την Αμμόχωστο ως ένα νέο «Λας Βέγκας» στην Μεσόγειο τώρα προσφέρει το «δόλωμα» σε χιλιάδες οικογένειες Ελληνοκυπρίων ότι μπορούν να ξαναζήσουν στην αγαπημένη τους πόλη.
«Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει για κατοίκηση με επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο βάσει ιστορικών στοιχείων» δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.
Το σίγουρο είναι ότι η Άγκυρα έχει σχεδιασμό και για την Κύπρο αλλά και για το Αιγαίο.
Πριν από λίγες ημέρες ο Μελβούτ Τσαβούσογλου σε ερώτηση για το αν «θα ανοίξουν την Αμμόχωστο» απάντησε:
«Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Επίσης σήμερα το πρωί σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων όπως ήταν και το 1974.
Μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς Κύπρο και ξένες χώρες και εταιρείες, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, επανέλαβαν ότι το πνεύμα του ’74 είναι παρόν και σήμερα, σε περίπτωση που θιγούν τα δικαιώματα των Τ/Κ.
«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τ/Κ αδελφών μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.
«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί». Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.
pronews