1.9.19

Προεργασία από Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ

8essalonikh-
Στη Θεσσαλονίκη στρέφει το βλέμμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της εμφάνισής του στο Βελλίδειο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αφού θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο των ευρωπαϊκών επαφών του με τελικό σταθμό τη Χάγη, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
Σημειολογικά, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε, λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Βερολίνο, να πετάξει χθες για τη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων που συγκαλεί πάντα ενόψει των εξαγγελιών του, για να ενσωματώσει απόψεις και αιτήματά τους.
Αυτός είναι ο λόγος που τον κ. Μητσοτάκη –ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα και ότι από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ένα αναλυτικό σχέδιο με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη– στη χθεσινή ανάβαση συνόδευε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός – χωρίς, όμως, να αλλάξω τις συνήθειές μου, διότι από τότε που ήμουν αρχηγός της αντιπολίτευσης επέλεγα πάντα να βρίσκομαι κοντά σας λίγες μέρες πριν από τη Διεθνή Εκθεση, για να μπορούμε να συζητήσουμε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στον απόηχο της παρέμβασής του στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η πολλή δουλειά είναι ακόμη μπροστά μας» και διεμήνυσε ότι δεν θα αφήσει «ούτε μία μέρα να πάει χαμένη». Εκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία και στην αλλαγή του κλίματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα έχει αντανάκλαση και στην απόδοση της οικονομίας. Με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για τον δείκτη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, μίλησε για αντιστροφή της τάσης: «Ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει, ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει. Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα, ώστε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί το αίτημα του κάθε Ελληνα πολίτη, να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα πίσω τα χρόνια της κρίσης», τόνισε.
Στη σύσκεψη με τους επιστημονικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνομιλητές του παρουσίασαν αιτήματα και προβλήματα, ο νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ν. Παπαϊωάννου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι «στο χέρι» της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Την ίδια ώρα, προωθούνται σταδιακά οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό και στις γραμματείες του κόμματος, καθώς στόχευση του κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα να μην αδρανοποιηθεί, αλλά να συνεχίσει να παράγει πολιτική. Εξάλλου, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το επόμενο συνέδριο της Ν.Δ., που θα διεξαχθεί, όπως φαίνεται, περί τα τέλη Νοεμβρίου. Χθες ανακοινώθηκε ότι χρέη γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθούλης, στέλεχος με αυτοδιοικητική εμπειρία και αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, ενώ προ ημερών ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του Βασίλη Φεύγα στη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ.
kathimerini
Έντυπη