27.9.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ Μελισσοχώρι: Εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών
45χρονος ημεδαπός μαζί με συνεργό του διοχέτευαν στην αγορά λαθραία οινοπνευματώδη ποτά

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 300 φιάλες πλήρεις οινοπνευματώδους ποτού, 2.500 κενές φιάλες και 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος

Παράνομο εργαστήριο παραγωγής και συσκευασίας οινοπνευματωδών ποτών εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού και συνεργού του, για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί σημάτων και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-09-2019) πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο χώρο οικίας στην ανωτέρω περιοχή, τον οποίο ενοικίαζε ο 45χρονος, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι σε δεξαμενές αναμείγνυαν αλκοολούχα μείγματα, τα οποία στη συνέχεια εμφιάλωναν σε κενές φιάλες και επικολλούσαν σ’ αυτές πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών. Κατόπιν διέθεταν τις φιάλες στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος και ζημιώνοντας αντίστοιχα το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις παθούσες εταιρείες.Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         (2.546) κενές φιάλες με σήματα εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών
·         (343) φιάλες πλήρεις αλκοολούχου ποτού,
·         (190) χάρτινα κιβώτια,
·         (29.419) αυτοκόλλητα φιαλών,
·         (13.368) πώματα φιαλών,
·         (2) πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν περίπου 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος συνολικά,
·         (2) χειροκίνητοι μηχανισμοί σφράγισης φιαλών,
·         Αλκοολόμετρο, σωληνώσεις, βάνες και διάφορα εργαλεία