20.9.19

Κ. Μητσοτάκης για Εξάρχεια: «Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή» (φωτο)



Με ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την επιχείρηση που έγινε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα στην Πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να απομακρυνθεί το κοντέινερ που είχε τοποθετήσει ο «Ρουβίκωνας».

«Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας.
Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους και τις πλατείες.

Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενιυμίζουμε, ότι ισχυρή δύναμης της αστυνομίας και συνεργεία του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν πριν από τις 07:00 το πρωί στα Εξάρχεια και απομάκρυναν με γερανό το κοντέινερ που είχαν εγκαταστήσει πριθωριακοί στην πλατεία.
Η επιχείρηση στα Εξάρχεια έγινε από τον δήμο Αθηναίων, αλλά επί τόπου βρέθηκε και δύναμη της αστυνομίας για προληπτικούς λόγους.
Το κοντέινερ είχε τοποθετήσει πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Εξαρχείων ο Ρουβίκωνας και ήταν γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα».
Γερανός του δήμου «σήκωσε» το κοντέινερ και το φόρτωσε στο ειδικό όχημα, ενώ συνεργεία αμέσως μετά άρχισαν να καθαρίζουν την περιοχή.
pronews