8.9.19

Ερντογάν σε Ελλάδα και ΕΕ: «Ή θα κάνετε αυτό που σας λέω ή θα σας στείλω 5,5 εκατ. αλλοδαπούς»!


Συνεχίζει την τακτική των απειλών προς την Ευρώπη στο θέμα των προσφύγων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνοντας μάλιιστα τον αριθμό των αλλοδαπών που θέλει να στείλει στην Ελλάδα κατά δύο και μισό εκατομμύρια, αφού από τα 3 πήγαμε τώρα στα 5,5 εκατομμύρια!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη Μαλάτεια απείλησε ότι αν δεν έρθει η βοήθεια από την Ευρώπη θα ανοίξει τα σύνορα και θα περάσουν προς την Ευρώπη περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.
«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τα 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2 εκατ. προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλιμπ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ας ανησυχήσουν στην Ευρώπη...»
«Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα», επανέλαβε ο  Ερντογάν.
«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

Ο Μητσοτάκης για τον Ερντογάν
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι για τα ελληνοτουρκικά και τον Ταγίπ Ερντογάν μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνέντευξη Τύπου στην 84η ΔΕΘ.
«Θα συναντηθώ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ. Θα είναι μια πρώτη συνάντηση. Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα.
Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας.
Εχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα. Ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι και το προσφυγικό. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν νοείται να απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα εκμαιεύοντας περισσότερους πόρους για το προσφυγικό. Η Τουρκία έχει πάρει πολλά χρήματα, περί τα 6 δισ. για το μεταναστευτικό».
pronews