3.9.19

Λέσβος: Έχασαν 300 παράνομους μετανάστες στην καταμέτρηση - Εκρηκτικό το κλίμα σε Νέα Καβάλα και Φθιώτιδα


Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 300 ολόκληρους παράνομους μετανάστες έχασαν οι Αρχές στη Λέσβο, αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταγραφεί ως «ευάλωτοι» και είχε δρομολογηθεί η διαδικασία να μεταφερθούν από τη Μόρια στο ΚΕΠΑ της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς.
Οι 300 αυτοί  ¨ευάλωτοι" φαίνεται πως εξαφανίστηκαν χωρίς να καταφέρουν να τους εντοπίσουν.
Προκειμένου όμως η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα και για να συμπληρωθεί ο αριθμός που είχε προϋπολογιστεί των 1.300 περίπου αλλοδαπών που έπρεπε να εγκαταλείψουν Μόρια, «επιστρατεύθηκαν» επιπρόσθετοι αλλοδαποί κυρίως Αφγανοί, που είναι σε αφθονία, για να μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα, όπως και έγινε.
Στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, μετά την άφιξη των 1.000 και πλέον αλλοδαπών.
Υπάρχουν έντονες ανησυχίες τόσο από τις τοπικές αρχές, όσο και από τους κατοίκους για φαινόμενα εγκληματικότητας αλλά και γενικότερα προβλήματα όπως οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού.
Αν και η μεταφορά των 1.000 αλλοδαπών στην περιοχή έχει το χαρακτήρα του προσωρινού, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα ΚΕΠΑ που  κατασκευάζονται, εντούτοις ουδείς πιστεύει ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ξανά, αφού  οι αφίξεις στα νησιά συνεχίζονται κανονικά και χωρίς διακοπή με την συνδρομή των σχετικών φορέων (ΛΣ και FRONΤEX).
Όλη η Ελλάδα ένα κέντρο αλλοδαπών
Οι αντιδράσεις όμως δεν εντοπίζονται μόνο στο νομό Κιλκίς.  Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στην Ανατολική Φθιώτιδα για την απόφαση(!) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης να φτιάξει νέο ΚΕΠΑ σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το νεο ΚΕΠΑ  θα γίνει στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο», δηλώνει η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μέχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των αλλοδαπών, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 άτομα.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βασικό επιχείρηση της ΝΔ προεκλογικά ήταν ότι δε θα δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα, ούτε και θα μεταφέρει αλλοδαπούς από τα νησιά στην «ενδοχώρα». Βλέπουμε όμως τώρα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Και μια απαραίτητη υπενθύμιση: Όσοι αλλοδαποί που μεταφέρονται από τα νησιά στην υπόλοιπη Ελλάδα, ΔΕΝ μπορούν να επιστραφούν πίσω στην Τουρκία (βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας) και αναγκαστικά να μείνουν μόνιμα στη χώρα, όπως και τα τουλάχιστον 2,5 εκατ. αλλοδαπών που έχουν ήδη έρθει.
Και η αυτή φαρσοκωμωδία δεν έχει τέλος, καθώς θα συνεχίζεται για χρόνια ακόμη, αν όχι δεκαετίες.


pronews.gr