9.9.19

Επίθεση 100 ατόμων με σιδηρογροθιές σε παιχνίδι της Κ-16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη - Ξύλο & προπηλακισμοί

Επίθεση από ομάδα 100 ατόμων, τα οποία έφεραν μέχει και σιδερογροθιές, δέχθηκαν τα μέλη της ομάδας Κ-16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αγώνα που έδιναν στο Πολυδένδρι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται από τους ανθρώπους της Σχολής του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη «υπήρξε εισβολή από 100 άτομα, κάποια εκ των οποίων έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ» σε παιχνίδι της Κ-16 με το Πολυδένδρι.
Σε αυτήν την εισβολή χτυπήθηκε από σιδερογροθιά ο υπεύθυνος της Σχολής, Γιώργος Χοχλάκης και έγινε και επίθεση στον γιο του.
Άπαντες είναι σοκαρισμένοι στην Σχολή ενώ ο Χοχλάκης αφού πήγε στο νοσοκομείο στην συνέχεια επρόκειτο να μεταβεί στην αστυνομία για να καταθέσει τα όσα έγιναν και να κάνει και τις όποιες άλλες απαιτούμενες ενέργειες.
Σύμφωνα με τον Χοχλάκη και τους ανθρώπους της Σχολής των Πειραιωτών η ομάδα αυτή των 100 ατόμων άρπαξε και μπάλες αλλά και φανέλες των παιδιών. Επίσης και τσάντες και άλλο αθλητικό υλικό ενώ τα παιδιά ήταν πολύ φοβισμένα.
Το ακραίο αυτό περιστατικό σχολίασε στα social media και ο Λευτέρης Αυγενάκης: 

Το αποτρόπαιο περιστατικό οργανωμένης επίθεσης απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε 15χρονους, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. ΟΛΟΙ μαζί, ενάντια στους αυτουργούς, είναι κοινωνική προτεραιότητα.
72 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Καταδίκασε την επίθεση ο Αυγενάκης
Ο Χοχλάκης κατέληξε για τις πρώτες βοήθειες για εξετάσεις, καθώς τον χτύπησαν με σιδερολοστό. Οπως κατήγγειλαν μάρτυρες του περιστατικού, κάποιοι από τους δράστες, φορούσαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταδίκασε το γεγονός, αναφέροντας:

«Το αποτρόπαιο περιστατικό οργανωμένης επίθεσης απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε 15χρονους, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. ΟΛΟΙ μαζί, ενάντια στους αυτουργούς, είναι κοινωνική προτεραιότητα».
pronews