1.8.19

ΗΠΑ: Ακύρωσε τα F-35 και εξοπλίζει την Τουρκία με ελικόπτερα CH-47 F Chinook [vid]


Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία και την απόρριψη της από το πρόγραμμα των F-35, οι αμερικανικές εξοπλιστικές παροχές δεν σταμάτησαν εξολοκλήρου, σήμερα η Τουρκία παρέλαβε στρατιωτικά CH-47 F Chinook από τον αμερικανικό στρατό. 
Οι συμφωνίες εκατομμυρίων ανάμεσα στις δύο χώρες δεν φαίνεται να ακυρώνονται εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, ενάντια στις παραινέσεις των ΗΠΑ.

Σήμερα, με βίντεο της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία έκανε γνωστή την παράδοση αμερικανικών πολεμικών ελικοπτέρων Boeing CH-47 F Chinook στην Άγκυρα.
Today, Turkish Land Forces took delivery of four more U.S. Boeing CH-47F Chinook helicopters at the port of Izmir. Turkey now has eleven of the newest and most advanced heavy lift rotary wing aircraft available. @US_EUCOM @USArmy @USArmyEurope
300 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τα νέα ελικόπτερα CH-47 F Chinook είναι η εκσυγχρονισμένη παραλλαγή των ήδη δοκιμασμένων Chinook που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1950. Τα CH-47 εισήλθαν σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό το 1962 και έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες συγκρούσεις από τότε. Όντας το μόνο ελικόπτερο βαρέως φορτίου του Στρατού των ΗΠΑ, το CH-47 είναι κρίσιμο στη μεταφορά στρατευμάτων, προμηθειών και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης μάχης.
onalert.gr