13.8.19

Συρία: «Καταιγίδα» drones & ρουκετών Grad έπληξε την ρωσική βάση Hmeimim - Επιχείρησαν να καταστρέψουν Su-35 & Su-30

Για δεύτερη φορά μέα σε 48 ώρες οι τζιχαντιστές στην Συρία επιτέθηκαν στην μεγάλη ρωσική βάση της Hmeimim στην νοτιοδυτική Λαττάκεια ως αντίποινα για τις ισοπεδωτικές επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας στις οποίες οφείλεται η για πρώτη φορά από το 2012 κατάληψη πόλεων της περιφέρειας της Ιντλίμπ από τον συριακό Στρατό.


Αυτή την φορά επιτέθηκαν με έναν συνδυασμό drones και ρουκετών Grad.
H συριακή αεράμυνα κατέρριψε έξι drones των ισλαμιστών τα οποία ήταν οπλισμένα.
Η ισλαμιστική ομάδα “Rouse the Believers” ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν έναν αριθμό ρουκετών Grad κατά της βάσης Hmeimim κοντά στην παράκτια πόλη Jableh.


Το ρωσικό ΥΠΑΜ ακόμα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Πάντως οι ρουκέτες των τζιχαντιστών απέτυχαν να πετύχουν τον στόχο τους όπως και την προηγούμενη φορά ενώ οι ρωσικές άμυνες παρέμειναν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.
Από την αρχή του Αυγούστου οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να κτυπήσουν την βάση της Hmeimim τρεις φορές και αυτό δείχνει το πόσο σημαντικές είναι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
Σημειώνεται ότι κύματα οπλισμένων drone έπληξαν την μεγάλη ρωσική αεροπορική βάση στην Συρία και τον Μάϊο
Τότε τα συστήματα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ πάλι αναχαίτισαν βλήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τα οποία έβαλλαν κατά της βάσης οι ένοπλες οργανώσεις των τζιχαντιστών.
Στην νοτιοδυτική Ιντλίμπ ο συριακός Στρατός συνεχίζει να προελαύνει και να κατακτά και άλλες τοποθεσίες μετά την κατάληψη της πόλης Al Hobeit.

O συριακός Στρατός κατέλάβε μια νέα πόλη μετά από την έφοδο που πραγματοποίησε το βράδυ. Πρόκειται για την Tal Tari, η οποία βρίσκεται νότια της Al-Ta’manah στον άξονα Χάμα-Ιντλίμπ.
Η Al-Ta’manah είναι ο επόμενος στόχος και η απόσταση από την πρωτεύουσα της περιφέρειας... μικραίνει.
pronews