10.8.19

Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού


Αυτοβούλως και με το συνήγορό του παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι περίπου στις 10.00 το Σάββατο ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.
Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά)
Η τραυματισμένη γυναίκα που επέβαινε στο μικρό αλιευτικό σκάφος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Άργους όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.


Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια - κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου- και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που δίνει μάχη για τη ζωή της είναι δίδυμοι. O ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 70 ετών και ο άλλος δέκα χρόνια μικρότερος όπως επίσης και η τραυματισμένη γυναίκα. Οι Γάλλοι τουρίστες που ήταν στο φουσκωτό διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε. Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.
zougla.gr