4.8.19

Εισβάλλουν τη νύχτα: Πέντε τουρκικές Ταξιαρχίες «ζεσταίνουν» μηχανές- Δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν

«Ζεσταίνει» τις μηχανές η Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ.
Ο Ερντογάν υποστήριξε πως τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και η Μόσχα είναι ενήμερες για την επίθεση.

«Εισήλθαμε στην Αφρίν, στην Τζαραμπλούς, στην Αλ-Μπαμπ, τώρα θα εισέλθουμε και στα ανατολικά του Ευφράτη. Μοιραστήκαμε αυτές τις πληροφορίες με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Όσο συνεχίζεται η παρενόχληση [από τους Κούρδους δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Κάναμε υπομονή για καιρό, αλλά η υπομονή μας τελείωσε», συνέχισε.
Η υπομονή της Τουρκίας, κατά τα λεγόμενα του Ρ.Τ. Ερντογάν, εξαντλείται με τις ΗΠΑ που έχουν συμφωνήσει με την Άγκυρα, για την οργάνωση μιας ζώνης ασφάλειας στα βορειοανατολικά της Συρίας.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sabah, οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία, κατέρρευσαν. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει πως εάν οι συνομιλίες κατέρρεαν και οι απειλές κατά της Τουρκίας συνεχιζόταν, τότε η Άγκυρα θα εξαπέλυε μια επιθετική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη, για να διώξει τις κουρδικές πολιτοφυλακές από την περιοχή.
pronews